L’oposició de Sant Feliu es malfia del nou pressupost

L’oposició de Sant Feliu es malfia del nou pressupost

Segons Informa El Punt Avui Només els regidors de l’equip de govern (CiU i el PSC) van votar a favor del pressupost pel 2013 en el ple extraordinari de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols que es va celebrar ahir al migdia. Els representants de Tots per Sant Feliu, d’ERC i del PP van votar-hi en contra, mentre el regidor d’ICV, Joan Prat, es va abstenir. Una de les critiques més esteses va ser la tardança en la presentació de les previsions, justificada des del govern per la complexitat de la seva confecció i per la voluntat d’adaptar-se al màxim a la realitat. “L’objectiu final és haver executat el 100 per cent de les partides”, afirmava en la presentació l’alcalde, Joan Alfons Albó, que definia el pressupost amb un “estalviem més, reduïm més el deute i mantenim les inversions”. Carles Motas, del Tots per Sant Feliu, deia que “no és normal aprovar el pressupost al juny”; “té el defecte que es presenta ara”, recordava Vilà, d’ERC, i “arriba sis mesos tard”, apuntava Àlvarez, del PP.

Carles Motas, del Tots per Sant Feliu, va admetre “que hi havia hagut un canvi en les formes del govern” i parlava de fracàs; “la realitat és tossuda i a Sant Feliu no es viu millor ara que al 2012”. Va reconèixer que estava d’acord amb moltes inversions “però cal que es facin” i va afirmar que el pressupost “no genera ni confiança ni transparència”. Vila (ERC), després de reconèixer que el pressupost estava treballat, parlava de falta d’elegància i informalitat del govern i es referia en concret al servei d’escombraries: “Aquest pressupost el passa de puntetes. Ens mereixem un millor servei.” Posteriorment, l’alcalde Albó admetia que calien “canvis en el control del servei d’escombraries.” El portaveu del PP, Òscar Àlvarez, va definir els pressupostos com a unilaterals i imposats i va criticar que no “s’hagués estès la mà.” Prat d’ICV va queixar-se de l’hora del ple i de la tardança en rebre’ls.

Alarma pel pàrquing del passeig

Bona part de l’oposició de Sant Feliu de Guíxols va posar-se en estat d’alerta per la inclusió en els pressupostos del 2013 de l’Ajuntament d’una partida per iniciar un estudi de viabilitat per la construcció d’un aparcament al passeig de la població. Els 50.000 euros pressupostats hauria de servir per estudiar una possible ubicació d’un espai per aparcament en el vial de mar.

El primer dels regidors a malfiar-se de el projecte va ser Joan Prat, que va semblar ironitzar sobre el projecte quan va dir que “l’estudi ambiental del projecte serà interessant de veure’l.” “Hi estarem a sobre”, va advertir posteriorment. En la mateixa línia de malfiança es va manifestar el portaveu d’ERC, Jordi Vila, que va advertir que l’estudi de viabilitat no era tal i que el que es volia fer era un avantprojecte: “Ja ho tenen decidit”, va afirmar. Carles Motas, de Tots per Sant Feliu, va criticar que la inclusió de la partida per l’estudi de viabilitat es fes sense avisar ningú i va advertir que tots els grups de l’oposició tenien coses a dir: “L’aparcament és un projecte de ciutat. Han de parlar i comptar amb nosaltres i no cal que ens convidin a misses dites.” L’únic dels portaveus de l’oposició que no es va referir al projecte va ser Òscar Àlvarez, del PP.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.