Carme Soler (CiU) renuncia com a edil d’Educació de Santa Cristina

Segons Informa Diari De Girona La regidora de Santa Cristina Carme Soler (CiU) va anunciar ahir en el ple la seva dimissió de les competències municipals d’Educació, just abans que es comencés a debatre la seva censura per la gestió del conflicte intern de l’AMPA de l’escola Pedralta.

La renúncia va decidir-se poc abans de la sessió, i Soler, que en principi continua al capdavant de les àrees d’Igualtat i Dona, Joventut, Ocupació i Lleure, va admetre que potser no havia pres decisions “del tot encertades” davant uns “fets incontrolables” amb un “resultat desastrós”. Les acusacions entre les dues últimes juntes de l’associació han derivat en una denúncia penal de la sortint –dimitida al març pel dèficit insostenible del servei de menjador– envers la predecessora, a la qual acusen de demanar un nombre inferior de racions de menjar. I el conflicte ha derivat en la dissolució de l’AMPA.

Emprenedors i el PSC van acabar retirant la moció, que tenia el suport confirmat d’ERC i que també podria haver rebut vots favorables d’alguns regidors de CiU i del portaveu del PP si Soler no hagués fet el pas. L’alcalde, Josep Llensa, va acceptar la renúncia i es va comprometre a presentar el cartipàs refet abans del pròxim ple.

El PSC, Emprenedors i ERC van aplaudir l’assumpció de responsabilitats, però van lamentar que no arribés “fins al minut abans” de debatre’s la censura. El portaveu d’Emprenedors, Julio Rico, i alguns pares i mares presents a la sala van instar a superar les disputes i tornar a engegar l’AMPA, però el socialista Ricard Herrero va recordar que una denúncia penal no es pot retirar un cop interposada, i aquest fet és el que barra ara mateix el pas a qualsevol reconciliació.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.