Torramadé vol més pes, tot i renunciar a la presidència

Torramadé vol més pes, tot i renunciar a la presidència

Segons Informa eL Punt Avui L’expresident de la Diputació de Girona i alcalde de Salt, Jaume Torramadé, ha tensat la corda dins el grup de CiU exigint responsabilitzar-se d’una àrea forta a la Diputació, en el marc del nou organigrama que s’està preparant. La petició ha generat malestar i perplexitat dins el govern de CiU, que no veu amb bons ulls dotar a l’expresident de competències importants. És més, hi ha sectors dins la Federació de CiU que voldrien que plegués de diputat, fin si tot. Un punt important és la pèrdua de confiança a Torramadé després que intentés unilateralment presidir el ple dels pressupostos del 2012, el desembre passat. Torramadé exigeix portar una àrea important, i es parla que ha posat sobre la taula Dipsalut o, fins i tot, Xaloc. Aquests dos òrgans tenen actualment com a vicepresidents a Josep Maria Corominas, alcalde d’Olot i Marta Felip, alcaldessa de Figueres, respectivament. La presidència de tots els òrgans de la Diputació recau en el seu president. La previsió és fer el ple d’investidura del nou president, l’alcalde de Castell-Platja d’Aro, Joan Giraut, avui a la tarda i, en els propers dies, tancar el nou organigrama, on es veurà com queda definitivament emmarcat Jaume Torramadé. Tothom dóna per fet que Jaume Torramadé no hi assistirà. La primera peça important de l’organigrama és la del nou portaveu, que serà Albert Piñeira, alcalde de Puigcerdà, que substituirà a Pere Vila, alcalde de Llançà, quan aquest plegui, un cop tancada la comissió d’investigació, que s’iniciarà avui, a porta tancada.

Relleu a Turisme

Joan Giraut ha estat el vicepresident del Patronat de Turisme, tradicionalment en mans d’UDC, i un òrgan de la Diputació cobejat per CDC . Els convergents no desaprofitaran segurament l’oportunitat d’intentar posar-hi un vicepresident seu. Amb tot, i ara per ara, el més ben posicionat dins d’UDC –que difícilment deixarà anar el patronat–, és l’alcalde de Pau, Josep Blanch, que és, a més, president del Consell Regulador de la DO Empordà.

La investigació

La comissió d’investigació que ha d’aclarir si havia intencionalitat de buscar una solució econòmica entre Jaume Torramadé i Minerva Amador, especialment per l’ús de recursos de la institució, s’iniciarà avui, a dos quarts d’onze. La comissió la presideix Miquel Noguer, i compta amb Pere Vila i Miquel Calm, per CiU; Maria Teresa Ferres i Pia Bosch, pel PSC; i Lluís Sais, per ERC. Ara per ara és una incògnita qui hi compareixerà, perquè no hi ha obligació legal de fer-ho. En principi, i a banda de Torramadé i Amador, estan convocats, el cap de Protocol i Comunicació, Josep Maria Amargant; el cap de Gabinet del president, Josep Maria Bros; l’assessor d’UDC, Fidel Rincón, i el secretari i l’interventor de la institució per aclarir diversos aspectes de la investigació..

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.