Jaume Torramadé manté, de moment, tots els càrrecs

Jaume Torramadé manté, de moment, tots els càrrecs

Segons Informa El Punt Avui Unió Democràtica va decidir, ahir, donar oxigen a Jaume Torramadé, que de moment continua com a president de la Diputació, com a alcalde de Salt i també com a president del partit a les comarques gironines. L’executiva de la intercomarcal es va reunir durant un parell d’hores sota la presidència del mateix Torramadé i al final es va remetre al comunicat que ja va difondre la setmana passada. La posició oficial és que cal mantenir fins al final la presumpció d’innocència i deixar que tiri endavant el procediment informatiu que el partit li ha obert a ell i a l’altra militant implicada en l’assumpte, Minerva Amador, presidenta del comitè local a Salt.

Durant tot el cap de setmana havien augmentat les pressions per moure fitxa i castigar públicament Torramadé amb alguna mesura disciplinària que comportés apartar-lo d’alguna de les seves responsabilitats. Una de les possibilitats que tenien més números és que se’l forcés a abandonar almenys la presidència del partit, fins i tot s’havia fet circular el nom de la diputada Montse Surroca com a possible substituta. Un dels elements determinants que havien posat la cúpula d’Unió entre l’espasa i la paret és la querella que Amador va presentar dissabte passat al jutjat d’instrucció número quatre de Girona per presumpte assetjament sexual. En aquest sentit, els membres de l’executiva esperaven que Torramadé fes un gest per no perjudicar el partit. Al final, però, va sortir de la reunió tal com hi havia entrat. Això sí, la ratificació del comunicat emès la setmana passada comporta també l’obertura d’un expedient disciplinari d’incert desenllaç. En la conclusió d’aquest expedient hi influirà molt probablement l’evolució de la denúncia que el mateix Torramadé ha presentat contra Amador per presumpte extorsió.

Segons ha pogut saber aquest diari, durant la trobada Torramadé no va obrir la boca. A més, va ser una reunió cronometrada perquè el president d’Unió havia de presidir el ple de Salt, d’on és alcalde i que estava convocat a les vuit de la tarda; als presents, una desena de persones de la trentena que integren l’executiva, se’ls va demanar que respectessin l’horari. D’altra banda, el president manté també en principi la convocatòria per avui del ple de la Diputació, que es preveu que es faci amb tota normalitat.

Tensa nit electoral

Durant la nit electoral de diumenge, Torramadé va comparèixer a la seu de CiU, va estar-hi poca estona, va parlar amb poca gent i ni tan sols es van saludar amb el cap de llista i diputat electe Santi Vila. El més visible de la seva curta assistència a l’hotel Carlemany van ser els pocs més de cinc minuts que va parlar amb Pere Vila, president de CDC a Girona. Què passarà, però, a la Diputació de Girona, de la qual és president? Aquesta és la pregunta que es van fer militants de CDC i d’UDC. Al marge de resoldre l’expedient disciplinari que li ha obert l’executiva del partit, des de CDC es demana, o millor dit, és clama que dimiteixi. Eduard Berloso, que forma part de l’executiva, és el seu suplent. Des de CDC no es vol fer sang i, en principi, es vol respectar el pacte que la presidència de la Diputació sigui per Unió. També és cert que s’han intensificat els suggeriments a Joan Giraut, diputat i alcalde de Castell-Platja d’Aro, perquè reconsideri presidir la Diputació en el cas que Torramadé dimiteixi, un fet que molts d’UDC i de CDC ja donen per fet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.