Marina Geli (PSC) demana el vot ganxó per poder assegurar el sistema sanitari públic

Marina Geli (PSC) demana el vot ganxó per poder assegurar el sistema sanitari públic

Segons Informa Tribuna Ganxona Marina Geli va dir ahir, en un acte a Sant Feliu, que el PSC és la força política més sòlida i amb més rigor per a garantir la qualitat i l´equitat del sistema sanitari públic,  així com la recerca i la innovació. “El PSC és un vot útil per liderar els serveis sanitaris públics i el sector salut com a motors de desenvolupament econòmic i social de l’EuroRegió Pirineus-Mediterrani”, va dir.

La candidata del PSC també va recordar la figura d’Ernest Lluch en el dotzè aniversari de la seva mort i va lamentar la manca d’ambició dels alcaldes de CiU i candidats al Parlament de Catalunya, Carles Puigdemont –que encara no ha decidit la ubicació del Campus Trueta- i Santi Vila, a qui va demanar que “prioritzin els interessos del territori en la redefinició del mapa assistencial català”. La candidata creu que la paràlisi en els projectes pot frenar les inversions europees: “Si no s’encarreguen nous projectes, correm el perill de quedar-nos sense les ajudes del Banc Europeu d’Inversions (BEI), que han permès el desenvolupament de molts projectes sanitaris a les comarques gironines, com l’Hospital transfronterer de la Cerdanya”.

Davant del Centre d’Atenció Primària de Sant Feliu de Guíxols, que ha posat d’exemple de l’esforç inversor dels governs liderats pel PSC a favor de l’enfortiment del sector públic, Geli va dir que “CiU no té projecte ni projectes” i es va referir a l’absència de qualsevol proposta real per continuar amb el desplegament d’una xarxa de centres de salut d’atenció primària que asseguri un accés en condicions d’equitat a tota la població.

Geli ha instat al vot útil del PSC com a la força que històricament ha significat el progrés social del país i el desenvolupament dels serveis públics. “Hi ha forces d’esquerra que donen prioritat a la qüestió nacional, per davant dels serveis públics. El PSC és la garantia d’ambdues coses: dret a decidir i serveis públics accessibles i de qualitat”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.