Santa Cristina aprova les taxes sense cap puja

Segons Informa El Punt Avui El grup de CiU de Santa Cristina va negar-se a deixar sobre la taula les ordenances fiscals i va forçar la màquina amb una votació en què es va trobar de sorpresa el suport del regidor d’ERC Jordi Mulà, i en la qual es va impedir retirar la proposta de l’ordre del dia. Aquesta votació es va resoldre gràcies al vot de qualitat de l’alcalde –en absència d’un regidor, el nombre de presents era dotze– que va desempatar i va servir perquè l’aprovació no s’hagués de portar a un altre ple d’urgència la setmana vinent i per impedir que es prorroguessin els pressupostos per la falta d’acord i l’augment de l’IBI fos d’un 10%.

Tot o res.

Aquesta votació va posar sobre la taula el tot o res i, en la votació definitiva, les ordenances pel 2013 es van aprovar amb el vot a favor dels cinc regidors de CiU i el d’ERC. El PP, a l’equip de govern, que havia amenaçat, amagant la seva proposta, de votar-hi en contra, es va abstenir i el regidor d’Emprenedors Julio Rico es va convertir en l’únic que hi va votar en contra. El grup socialista finalment també es va abstenir.L’alcalde, Josep Llensa, havia obert el punt de l’ordre del dia referit a les ordenances fiscals amb una explicació en què expressava la inestabilitat de la Generalitat a l’hora de definir-se sobre quan s’hauria de posar en marxa l’abocador de Lloret, cosa que encariria el preu de la recollida. La incertesa li va servir per justificar una marxa enrere a l’hora d’augmentar l’IPC de la taxa d’escombraries i, alhora, va deixar també en zero l’augment de la taxa de clavegueram. Amb això buscava aliat, i inicialment no en va trobar.

Municipi sobirà i lliure

SI va presentar una moció sobre la independència del Principat en què es declarava municipi català, lliure i sobirà, amb una fórmula estàndard que ja s’ha aprovat en molts ajuntaments i en què es declarava, entre d’altres coses, Santa Cristina municipi moralment lliure de la lleialtat a la corona borbònica. La votació es va decantar cap al sí, amb els vots de CiU i de dos regidors del PSC, el vot contrari del regidor del PP Sebastián Mateo i tres abstencions, dos regidors del PSC i la de Jordi Mulà d’ERC. Rico no va voler participar en la votació. Mulà va dir que estava d’acord amb el fons però no en la forma i va parlar de “carregar massa les tintes”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.