Conferència “El procés cap a la Independència” del CCN i SI a Santa Cristina d’Aro

Conferència “El procés cap a la Independència” del CCN i SI a Santa Cristina d’Aro

Jordi Bages-Querol, membre de l’executiva del Cercle Català de Negocis (CCN)  i Toni Strubell, president de Solidaritat per la Independència (SI) , aquest cap de setmana han ofert una conferència conjunta a la sala d’Exposicions de la Caixa de Santa Cristina d’Aro, amb el títol “El procés cap a la Independència”. Ambdós  han coincidit en la necessitat i urgència que Catalunya sigui un Estat independent.  El centenar d’assistents  a l’acte van poder esvair dubtes i conceptes sobre la Independència que existeixen arran del discurs de la por d’uns, i l’ambigüitat de llenguatge d’altres.

Toni Strubell va iniciar l’acte agraint la gran tasca del CCN, qui fa temps s’ha dedicat a  realitzar estudis seriosos i objectius, i difusió per tot el país.  Tot seguit, Strubell, davant de les properes eleccions, va remarcar “la importància del paper de Solidaritat d’empènyer CiU a què iniciï el procés cap a la independència plena i no cap a la Interdependència”. El conferenciant Jordi Bages-Querol va coincidir plenament en aquest punt sobre la pressió que s’haurà de fer sobre Convergència si és que aquesta vol liderar el procès independentista de debò, i per això és vital la força de partits desacomplexadament independentistes al Parlament.

Al seu torn de paraula, Bages-Querol va esclarir que a Europa no li interessa de cap manera (tant per la nostra situació estratègica com pel nostre potencial econòmic) que no estiguem a la Unió Europea. També va avalar amb dades la garantia de les nostres pensions i subsidis si som independents. Bages-Querol va explicar que un 20% dels nostres impostos han estat destinats duarnt  aquests anys autonomistes a projectes i infraestructures inútils fora de Catalunya. Podent gestionar els nostres propis recursos, Catalunya es refaria, tot i la crisi internacional, en dos o tres anys. El conferenciant va adreçar-se llavors a Strubell per  esmentar la necessitat que, a nivell polític, comencin ja a bastir-se les estructures necessàries per  començar a endegar la República de Catalunya: Seguretat Social, Ports i Aeroports, Trens, infraestructures viàries, sistema bancari,etc. Des del CCN es va recomanar la lectura dels seus dos darrers llibres publicats: “Catalunya, Estat propi, Estat ric”, i “Delenda est Hispania”.

Des de SI es veu amb molt bons ulls aquest acte conjunt amb el CCN, i a partir d’ara es miraran de repetir experiències similars per tal d’informar als catalans i catalanes sobre el procés d’Independència obert.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.