Retrets de TSF i ICV a Sant Feliu pels 86.000 euros per a tres nous eventuals

Retrets de TSF i ICV a Sant Feliu pels 86.000 euros per a tres nous eventuals

Segons Informa El Punt Avui Tots per Sant Feliu (TSF) i ICV van qüestionar ahir l’“oportunitat” de la contractació de tres nous càrrecs de confiança política per part del govern guixolenc (CiU-PSC), pressupostada en uns 86.182 euros anuals. El portaveu ecosocialista, Jesús Fernández, va recordar que en el ple anterior es va tancar l’acomiadament de quatre treballadores d’una escola bressol. I Motas va carregar contra l’“afinitat” política de les tres persones escollides.

Els contractats faran feines de dinamització turística, promoció local a les xarxes socials i planejament urbanístic. En aquest últim cas, l’extinent d’alcalde socialista a Olot, l’arquitecte Joan Albesa, que ja va col·laborar amb el consistori a finals de l’any passat per desencallar els sectors de Tueda, Calassanç i la reconversió dels antics hotels Anlló.

El debat va marcar l’inici del ple i va acabar amb una llarga llista de retrets entre Motas, que va trobar una “frivolitat” la despesa i va dir que és superior a la partida destinada a l’asil Surís o permetria rebaixar de 154 a 96 euros el preu de l’escola bressol, i l’alcalde i el vicealcalde. Joan Alfons Albó i Pere Albó van defensar la feina feta pels tres nous eventuals, com per exemple en l’organització de la mostra Thyssen, el festival de la Porta Ferrada i en el vessant urbanístic –en el cas d’Albesa–. Motas va replicar que les contractacions s’han fet, per exemple, després del festival, i l’alcalde li va etzibar que en el passat del portaveu de TSF a l’alcaldia va pagar uns 80.000 euros a un altre arquitecte per un projecte de l’aparcament sota el passeig dels Guíxols i, ironitzant, va parlar de “posar una educadora social [de l’escola bressol] a promocionar la ciutat”.

El Club del Mar

La moció d’ICV per instar la Generalitat a agilitar l’obertura de la platja privada de Can Rius va rebre el suport de tots els grups –ERC i el PP no van assistir a la sessió–. Fernández va exigir al Departament de Territori “que s’espavili” i acceleri la resolució per permetre al consistori l’enderroc de la paret del Club del Mar. I Joan Alfons Albó va admetre que la lentitud de la Generalitat en aquest cas “desespera”.

El govern estudia recurs pel cas del sou

L’altre duel, per enèsim cop, va ser la sentència que obliga el vicealcalde, Pere Albó, a tornar 15.360 euros cobrats abans d’hora per un defecte formal a l’hora de regular el càrrec. TSF va presentar, per separat, els punts votats el mes passat, i van forçar CiU i el PSC a votar en contra d’acatar la sentència. Albó va al·legar el “xantatge” polític de “bat de beisbol” de TSF, i va dir que tenen fins al 20 de setembre per presentar recurs.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.