Les càmeres del centre cívic guixolenc de Tueda pertanyen al casal d’avis

Segons Informa El Punt Avui La investigació duta a terme pel govern de Sant Feliu arran de la polèmica per l’ús de les càmeres de videovigilància del casal d’avis del centre cívic de Tueda ha conclòs que la instal·lació pertany a l’associació que gestiona el casal, Apite, i que presideix el també regidor de Seguretat Ciutadana, Francisco Cárdenas.

ERC va denunciar que el consistori no disposava de permís de l’Agència Catalana de Protecció de Dades (ACPD) per instal·lar les càmeres. Però l’alcalde, Joan Alfons Albó, explicava ahir que la instal·lació està en regla, tot i que a nom de l’associació. Recentment, el casal va substituir la instal·lació, obsoleta, per càmeres d’última generació. Però l’alcalde apuntava que “els punts de control són els mateixos” i que també hi han posat rètols nous per advertir de la seva presència.

El paper de Cárdenas

ERC havia criticat que Cárdenas rebés les imatges d’un acte enviades pels aparells al seu telèfon mòbil, però el govern municipal diu que al registre de l’ACPD consta que el president de l’associació té dret a veure les imatges.

La informació de l’expedient, sol·licitada per ERC i TSF, va ser posada ahir a disposició dels grups. I els tècnics municipals han justificat el retard perquè els tràmits de consulta dels diversos registres s’han endarrerit durant el període de vacances.

La intenció del govern de CiU i el PSC és aprovar el nou reglament d’instal·lacions de videovigilància en el ple de la setmana vinent, com a pas previ a la legalització de tots els aparells instal·lats en dependències municipals davant l’ACPD. Les càmeres del centre cívic, avancen, també passaran a ser titularitat del consistori. I Albó diu que els anteriors governs, en què hi havia ERC i TSF, podrien haver regulat abans els aparells.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.