Querella contra l’obra de Mas Nou, a Castell d’Aro

Segons Informa El Punt Avui El tinent d’alcalde de Planificació Urbanística de Castell-Platja d’Aro, Pep Solé, va revelar ahir a la nit que un grup de propietaris de la urbanització Mas Nou han presentat una querella criminal contra l’alcalde, ell mateix i diversos tècnics d’Urbanisme per aturar el projecte de reurbanització del sector, pressupostat en 35,7 milions amb càrrec als titulars de les parcel·les. Solé considera la querella com una de “les eines per no haver de pagar” les quotes, després que el TSJC obligués el consistori a tirar endavant les millores urbanes però deixant clar que les haurien d’assumir els privats, “les persones directament beneficiades de les obres”. Com a resposta a la decisió dels propietaris disconformes, el govern municipal va sotmetre al ple una moció per comprometre tots els grups polítics en la reforma de les urbanitzacions que no disposin de serveis de qualitat, com ara l’asfaltatge, les voreres, l’enllumenat o el clavegueram. El text es va aprovar amb els vots de CiU, el PP, ICV i ERC, com a mostra d’unitat, però el PSC es va abstenir. La socialista Dolors Padilla va argumentar que no entenia “l’objectiu” del text i que no volia que es fes servir el suport del PSC com a resposta política a una querella judicial.

El desmarcatge de Padilla va enutjar l’alcalde, Joan Giraut, i la resta del govern de CiU i el PP. Solé, però, va insistir que estan “convençuts que la querella no té fonament” i que “la justícia dictaminarà que les coses s’han fet bé”.

Els horts urbans

D’altra banda, el ple també va aprovar el reglament per adjudicar horts urbans a jubilats i famílies amb dificultats econòmiques del municipi, que són els col·lectius que tindran prioritat. Les al·legacions d’ICV i el PSC perquè en els criteris d’adjudicació afavorissin les famílies amb un nivell de renda inferior a 1,5 vegades la renda de l’IPREM van ser desestimades pel fet que la cessió es per tres anys i la renda familiar pot variar en aquest període. Tot i això, el regidor de Sostenibilitat, Antoni Botellé, va garantir que els serveis socials tindran pes per decidir adjudicacions i no va tancar la porta a canvis futurs en el procés.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.