Platja d’Aro defensa que hi pugui haver cases noves al nucli històric de s’Agaró

Platja d’Aro defensa que hi pugui haver cases noves al nucli històric de s’Agaró

Segons Informa El Punt Avui Segons l govern de coalició de CiU i el PP a Castell-Platja d’Aro ha cursat un requeriment previ per esmenar el text refós del pla general (POUM) aprovat per la comissió d’Urbanisme, amb un redactat inclòs per Patrimoni que impediria noves alineacions o reparcel·lacions al conjunt històric de s’Agaró. El ple va ratificar el tràmit ahir a la nit, per la via d’urgència, i sense el suport del PSC, ICV i ERC, que van qüestionar la precipitació amb què el debat i la informació s’havien dut al ple.

El tinent d’alcalde de Planificació Urbanística, Pep Solé, va argumentar que ahir era l’últim dia per fer-hi al·legacions, i que alguns propietaris de finques no protegides s’han queixat d’“indefensió jurídica” i han amenaçat de presentar contenciosos per reclamar els seus drets.

La llei de patrimoni impedeix reparcel·lacions o enderrocs, “excepte si contribueixen a la conservació general del caràcter del conjunt”, va indicar Solé. I en aquest cas va recordar que han d’elaborar un pla especial per definir quins criteris s’aplicaran a les finques que no estan protegides.

En la situació actual, el redactat faria “que no es poguessin enderrocar ni substituir” algunes edificacions “en estat lamentable”, va dir el regidor. Una de les possibilitats en estudi és subdividir les ”parcel·les que fan més de dues vegades les dimensions de la parcel·la mínima”, de 1.200 metres quadrats, per permetre dues cases independents sense increment del sostre edificable.

Estel Rodríguez (ERC) va assenyalar que, descomptant les cases protegides i les parcel·les amb el sostre exhaurit, l’esmena només afectaria, potser, un parell de propietats, però es va abstenir per evitar contenciosos. ICV i el PSC, en canvi, s’hi van oposar i van instar Urbanisme i Patrimoni de la Generalitat a resoldre un malentès supramunicipal. El regidor socialista Martí Duran també va censurar que l’esmena “encarrila” el debat del pla especial i que hi ha la possibilitat que les finques indivises no es puguin partir i que dos propietaris de nivell alt hagin, per exemple, de compartir el jardí.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.