Emprenedors pacta amb CiU el pressupost a Santa Cristina

Emprenedors pacta amb CiU el pressupost a Santa Cristina

Segons Informa El Punt Avui L’alcalde de Santa Cristina, Josep Llensa, i el portaveu d’Emprenedors (EMP), Julio Rico, van signar ahir al matí un acord pel qual el grup de l’oposició donarà suport a l’aprovació definitiva del pressupost municipal en el ple de dijous vinent.

Els comptes s’havien aprovat inicialment per l’absència del regidor d’ERC Jordi Mulà i amb el vot de qualitat de Llensa, però el desacord amb els grups de l’oposició, que tenen majoria, feia possible el bloqueig al vistiplau definitiu. Tant l’alcalde, satisfet amb l’acord, com Rico argumentaven que l’aprovació és necessària per avançar en la governabilitat del municipi.

Rico va concentrar en quatre punts els requisits per al pacte. D’una banda, es reduirà la partida per a retribucions de càrrecs electes en 16.000 euros, fins als nivells de l’any passat. Però també s’elimina la previsió de finançar inversions amb préstecs i s’ha acordat que, si a final d’any hi ha un romanent de tresoreria positiu, es destinarà a reduir el volum d’endeutament del municipi.

El quart compromís fa referència a les inversions. Es retalla de 100.000 a 50.000 euros l’assignació a l’edifici municipal del formatget, una quantitat per preparar l’estructura per instal·lar-hi una antena de telefonia al terrat. La diferència anirà a les obres de la xarxa d’aigües pluvials i enllumenat de la Roca de Malvet, on Llensa compta que rebran menys diners de la Diputació. L’alcalde també diu que les inversions només tiraran endavant si s’ingressen els diners necessaris per fer-les, com ara quan depenguin de la venda de sòl.

Per Rico, tot i no compartir integrament els comptes, “hi ha una millora substancial”. I Llensa va avançar que l’aprovació, per si sola, permetrà estalviar en despesa de personal, ja que es desencallarà la situació de tres treballadors que volen plegar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.