Un 85% menys de nens al casal cristinenc per la puja de preus

Un 85% menys de nens al casal cristinenc per la puja de preus

Segons Informa El Punt Avui La regidora d’Educació de Santa Cristina, Carme Soler, diu que el casal infantil d’estiu es farà, però que les inscripcions, un cop tancat el termini, freguen el mínim de 20 exigit per l’empresa. L’any passat hi van participar uns 150 infants, un terç dels quals d’altres poblacions. Per reduir el dèficit, el consistori ha tret la subvenció, els preus han pujat i el boicot de l’AMPA de l’escola Pedralta ha fet que moltes famílies optin per altres municipis o serveis privats.

Soler argumenta que les tarifes, de fins a 454 euros mensuals per l’horari de matí i tarda amb menjador, “són similars a les de Girona, però aquí es partia d’una subvenció del 60% (dèficits de fins a 50.000 euros) i la gent estava acostumada a pagar poquíssim”. La regidora també recorda que hi ha una partida de 10.000 euros per a beques a les famílies que acreditin que no poden pagar el preu íntegre, però des de l’AMPA troben que els barems salarials per optar-hi són molt estrictes.

L’AMPA ha recollit signatures i, davant l’escassa demanda, la regidora i l’empresa estudien oferir un segon preu sense activitats com ara excursions. La presidenta de l’AMPA, Eva Ligero, creu que el canvi arriba tard: “Moltes famílies, per no arriscar-se, han inscrit els fills a Sant Feliu”, i posava la seva com a exemple. Per Soler, el casal veí té menys activitats i diu que ells no apostaven per “un simple aparcament de nens”. L’AMPA vol fer el casal amb recursos propis l’estiu vinent. De fet, havien demanat que els cedissin espais de l’escola aquest any, però els han exigit canvis en els estatuts i tràmits necessaris com, per exemple, la contractació d’una assegurança

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Verificació (no es una màquina) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.