El PSC de Girona vol reforçar la militància

Segons Informa El Punt Avui El PSC de la federació de les comarques gironines té 1.129 militants, una dada, però, que el partit amplifica fins a gairebé 6.000 quan hi afegeix els simpatitzants. A la pràctica, i a nivell de gestió, el PSC no fa, ni ho vol fer, distincions entre militants i simpatitzants, amb les particularitats que té cadascun. Del conjunt, en diu afiliats. De fet, els afiliats tenen dret a participar en les assembles, però no poden votar-hi, perquè això és reservat als militants. Un pas que es va fer al congrés de Sitges, partint de la idea que els socialistes eren un partit municipalista. El partit, a Girona, segons explica el seu primer secretari, Juli Fernández, ha perdut militants, però ha estat un degoteig, al llarg dels anys. Ara, i també segons Fernández, del que es tracta és que “una part dels simpatitzants es converteixin en militants”.

Projecte de futur

L’estratègia del partit, a banda de consolidar i fer créixer la militància i, també, reforçant els simpatitzants, és recuperar la centralitat política del PSC. “Cal reconstruir el nostre espai electoral, i això vol dir recuperar la centralitat i que la gent vegi que som un referent polític de primer ordre”, va destacar Fernández, afegint-hi encara: “Ens cal més presència al carrer, als pobles, fer més intensiu el nostre pensament, el nostre ideari d’esquerres, però molt especialment el reforç de la nostra identitat catalana com a partit.”

El primer secretari dels socialistes treu ferro, però, de la davallada de la militància: “Hem tingut un degoteig de gent que s’ha donat de baixa del partit, però no és especialment significatiu. És cert que el nombre de militants és més baix del que voldríem, però no hem tingut un procés de reducció molt agut. Ara, el que sí podem dir és que està estancat i hem de ser capaços de recuper l’espai que ens pertoca en tota la seva dimensió”, va dir Fernández.

Estructura

El partit s’estructura en agrupacions locals, algunes de les quals agafen més d’un municipi, com per exemple a Girona o Castell-Platja d’Aro, que incorpora la de Santa Cristina. En els processos orgànics interiors, el de les assembles, només poden votar els afiliats, en canvi els simpatitzants sí que poden participar dels debats, però sense opció de vot. La quota de militància és baixa, 60 euros a l’any. El partit funciona amb un pressupost per a tot Catalunya i s’assigna una partida per a cada federació. En aquests moments, el PSC a Girona té 6 alliberats a la Diputació i 2 a l’Ajuntament de Girona, més 1 auxiliar i 3 treballadors a la seu del partit. La seu, situada en dos pisos de propietat –va ser comprada el 1981–, i es troba al carrer de la Salle, a Girona. Si bé ara mateix s’està estudiant la possibilitat d’un trasllat, encara no se sap del cert.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.