El tractament del c/ Hospital, pendent de la placeta St. Joan

El tractament del c/ Hospital, pendent de la placeta St. Joan

Segons Informa Radio Sant Feliu Jordi Vilà, portaveu d’Esquena Republicana de Catalunya a l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, va adreçar una pregunta a l’Equip de Govern en l’apartat de precs i preguntes, en la qual posava damunt de la taula el mal estat, un any després de la seva remodelació, del carrer Hospital.

Vilà va argumentar que les lloses estan despreses al llarg del carrer i, especialment, al revolt que el connecta amb el del Mall, la qual cosa dificulta el seu recorregut a peu atès que està pràcticament triturat i el trànsit rodat posa en perill la seguretat dels vianants atès que no hi ha voreres.

El regidor va acabar la seva intervenció assegurant que fa poc més d’un any que es varen fer les obres i que, aquest vial que connecta la zona de La Corxera  i el conjunt monumental amb la zona comercial, hauria de tenir un altre tractament i, en canvi, està triturat pel pas permanent de vehicles.

Des del Govern li va contestar la regidora convergent, Dolors Ligero, que va comentar que les lloses eren més primes del que requeria l’obra i que camions de gran tonatge, com els de recollida de residus, les desprenen. També va afegir que l’Ajuntament encara disposa de la garantia dipositada per l’empresa que va realitzar l’obra però que ha desaparegut en plena crisi.

Ligero va assegurar que, a hores d’ara, hi ha una altra empresa que s’ofereix per finalitzar aquesta i dues obres més que l’anterior adjudicatària va deixar empantanegades com són: el mur de tancament de la deixalleria i uns treballs a l’avinguda de S’Agaró, a la zona de Sant Pol.

Va tancar la seva intervenció sense confirmar si la direcció del carrer és l’adequada o bé si es restringirà el trànsit en el futur atès que s’està pendent de fer el trasllat del transformador de la companyia elèctrica de la placeta Sant Joan a l’antic hospital i que, la configuració integral de la zona, es resoldrà a través d’un procés de participació ciutadana.

Recordem que aquest és un problema que ve de lluny atès que, en aquest àmbit, hi ha un bon nombre de places d’aparcament als carrers de la Penitència, Sant Joan, Sant Pere, Especiers, Garrofers, etc. així com el Capmany que acull en el primer tram els jutjats i l’Escola de Música. També hi ha la necessitat de fer càrrega i descàrrega de subministre als comerços. Ja es va intentar limitar part del perímetre amb pilones automàtiques però les constants avaries les varen inutilitzar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.