El pressupost no incorpora una partida pactada amb els empleats municipals

El pressupost no incorpora una partida pactada amb els empleats municipals

Segons Informa Diari De Girona El pressupost de l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro es va aprovar definitivament aquest dimarts en el ple, en què es van desestimar les al·legacions dels grups de l’oposició PSC i ICV i dels representants sindicals dels treballadors municipals. Entre les peticions d’aquests darrers, hi havia la incorporació al pressupost d’una “bossa” de diners que hauria de destinar-se a millores salarials en els conceptes de complements i a promocions internes. Aquesta bossa de diners, segons va concretar l’alcalde Joan Giraut, puja uns 170.000 euros que es van pactar entre el govern i els representants sindicals el 2009; però ara es desestima la seva inclusió al pressupost d’enguany d’acord amb l’informe d’intervenció
El 21 d’abril del 2009, va explicar Giraut, l’Ajuntament i els representants sindicials van signar l'”Acta de la mesa general de negociació de l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro” per la qual el consistori reconeixia que restaven uns 170.000 euros que s’havien de repartir entre la plantilla municipal per a complements i promocions internes. Aquests 170.000 euros formen part d’una bossa de diners que s’havia acordat abans del 2009, una part de la qual ja s’havia repartit.
L’abril del 2009 es va pactar aquesta espècie de reconeixement de deute de l’Ajuntament. Però no s’ha aplicat en cap dels exercicis; si bé els sindicats tampoc n’havien fet cap reclamació formal fins aquest any, va concretar Giraut, a través de les al·legacions al pressupost d’aquest 2012.

L’informe de l’interventor
L’al·legació, que es va exposar arran d’una pregunta de la regidora d’ERC, Estel Rodríguez, es va desestimar ja que l’informe de l’interventor considera que l’acta de la mesa de negociació “no es pot considerar cap acte administratiu generador d’obligacions exigibles i per tant obligatòriament incorporables en el pressupost” i recorda que des de Madrid no es permet per llei l’increment del salari dels treballadors municipals.
Respecte a la possible aplicació d’aquests diners, ara que es treballa en una valorització de les places i es negocia el conveni, el batlle va expressar que es pot incorporar una determinada quantitat si s’arriba a un acord, i si la llei ho permet.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.