Rebuig unànime del ple de Platja d’Aro al miniparc eòlic de Santa Cristina

Rebuig unànime del ple de Platja d’Aro al miniparc eòlic de Santa Cristina

Segons Informa El Punt Avui Sense cap vacil·lació, tots els grups municipals de Castell-Platja d’Aro es van mostrar a favor de la valoració i les al·legacions del grup de natura Sterna de la Vall d’Aro presentats contra la instal·lació d’un miniparc eòlic, al bell mig del PEIN de les Gavarres, en una zona geogràfica compresa entre el Masnou i Santa Cristina d’Aro. Malgrat que els terrenys on es preveu la instal·lació pertanyen a Santa Cristina, el no va tenir pocs matisos.

La regidora d’ERC Estel Rodríguez va posar en alerta la resta del consistori sobre la fiabilitat dels estudis ambientals d’aquests projectes “que sovint fan les mateixes empreses promotores”. En el mateix sentit es va expressar el regidor d’ICV, Pedro Torres, que va agrair, a més, la presentació d’al·legacions al grup Sterna. La portaveu del PSC, Dolors Padilla, va posar en antecedents els presents recordant les característiques dels molins generadors, perquè es fessin càrrec de l’impacte visual que tindria la instal·lació, i va crear dubtes sobre la viabilitat del projecte. “Som conscients de les dificultats de modificar el PEIN de les Gavarres”, va manifestar, i, com la resta, va mostrar el rebuig. No menys contundent va ser el tinent d’alcalde Josep Maria Solé, que va aclarir la posició de l’equip de govern amb un “hi estem en contra sense dubtes”, però va advertir que calia ser rigorosos: “No es pot aturar si no és a través de l’estudi d’impacte ambiental. No podem anar en contra de la llei.” El regidor del PP no es va pronunciar.

L’aprovació definitiva del pressupost del 2012, que incloïa el rebuig de la majoria a les al·legacions, va motivar un debat que va acabar elevant el nivell de tensió entre l’alcalde, Joan Giraut, i la socialista Dolors Padilla. La discussió es va centrar en la subvenció a les activitats fisicoaquàtiques. El retret de la socialista es referia a l’obligatorietat que aquesta activitat es fes a l’única piscina oberta al públic del municipi que és de titularitat privada. “Fer una piscina pública té uns costos i fins ara ningú l’ha tirat endavant. No entenc les crítiques ni la política de molt baixa volada”, va dir Giraut, referint-se a Padilla, que havia parlat que “es teledirigeix els ciutadans i que és èticament deplorable”. Padilla no va replicar perquè Giraut no li ho va permetre.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.