Tots els grups de Sant Feliu, llevat del PP, contra la puja de l’IBI per decret

Tots els grups de Sant Feliu, llevat del PP, contra la puja de l’IBI per decret

Segons Informa El Punt Avui La moció impulsada inicialment pel govern bipartit guixolenc (CiU-PSC) contra l’increment forçós de l’impost sobre béns immobles (IBI) per a aquest any i el vinent va rebre el suport de Tots per Sant Feliu (TSF), ERC i ICV en el ple d’ahir al vespre. Només la portaveu del PP, Ángeles Sánchez, avala la puja, per una qüestió de sigles, malgrat recordar que està “en contra d’apujar els impostos”.

A l’octubre, en el debat de les ordenances, Sánchez es va oposar a l’increment previst del 3,4%. Ara, amb la correcció imposada pel govern estatal, la taxa guixolenca s’encarirà fins a un 12,4%, uns 900.000 euros més de recaptació que pal·liaran la previsible reducció de les aportacions estatals. L’alcalde, Joan Alfons Albó, que va confiar que la mesura s’acabi reconduint, va donar alguns exemples del recàrrec per als veïns. Des dels divuit euros addicionals d’un pis modest fins als 498 de l’habitatge amb més valor cadastral.

Picabaralles a dojo

L’habitual estira-i-arronsa entre el govern i TSF, obert ahir amb les crítiques del grup per la falta de cotxes de la policia local, es va saldar amb la marxa dels sis edils de l’oposició perquè no van poder replicar al govern en una intervenció en el torn de precs. Motas havia pregat a Albó que retirés l’afirmació que el projecte del Museu Thyssen havia perdut 6,5 milions de subvencions estatals per culpa de l’aturada del projecte durant el govern de TSF amb CiU. I el vicealcalde, Pere Albó, li va respondre que no només aquesta quantitat, sinó la totalitat de la inversió. El secretari va dictaminar que hi ha debat només si l’alcalde l’autoritza, i com que Albó no ho va fer, se’n van anar.

Calonge, poble per la independència

El ple de Calonge i Sant Antoni es va adherir ahir a l’Associació de Municipis per la Independència, promoguda per la plataforma per l’autodeterminació i presentada pel govern de CiU i ERC, que van ser els únics que hi van donar suport. El PP, CCSA i SAI –que va criticar que ERC es preocupés més per la independència de Catalunya que per la de Sant Antoni– es van abstenir. I els edils del PSC no van participar en la votació, segons van dir, molestos perquè el govern “s’apropiava” una iniciativa popular.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.