ICV-EUiA vol que es redueixi dràsticament la despesa dels llums de nadal per invertir-ho en estalvi energètic

ICV-EUiA vol que es redueixi dràsticament la despesa dels llums de nadal per invertir-ho en estalvi energètic

Segons Informa Tribuna Ganxona Segons un comunicat que ens ha fet arribar la coalició ecosocialista, la despesa d’enllumenat de Nadal aquest any a Sant Feliu de Guíxols costarà uns 65.000€, tenint en compte tots els factors necessaris que intervenen en el procés, com ara lloguer de lluminàries, muntatge i desmuntatge, cost laboral de la brigada municipal i consum d’electricitat.En la nota, ICV-EUiA es vanta de que, gràcies al seu treball en l’equip de govern anterior -abans de la moció de censura-, ja varen aconseguir una reducció de més del 40% del dispendi per aquest concepte i creu que “la necessitat d’austeritat en aquest moments és prou palesa per pensar que els llums de Nadal son pràcticament prescindibles i que, amb una presència simbòlica en llocs clau de la ciutat serien més que suficients”. També creuen que és molt discutible “l´efecte de la il·luminació com a incentiu de les vendes nadalenques” i posa d´exemple la ciutat de Barcelona, que no ha escatimat lluminàries, però els comerciants es queixen de la baixada de despesa per part dels consumidors. “El problema, doncs, no s’arregla amb bombetes”, diuen.
Segons ICV-EUiA, les bombetes d’incandescència que s’han instal•lat al voltant de l’edifici de l’ajuntament, “molt ineficients energèticament”, exemplifiquen “com es malbaraten recursos tant econòmics com ambientals en lluminàries més que discutibles”.

El grup municipal dels ecosocialistes proposa reduir a la meitat la despesa que genera aquest enllumenat i destinar l’estalvi a realitzar inversions reals en mesures d’eficiència energètica que el govern municipal diu que vol aplicar. “Milloraríem per partida doble: estalviant en la factura de la llum que paguem entre tota la ciutadania i reduint els gasos d’efecte hivernacle al medi ambient que produeixen les centrals elèctriques”.
A aquest efecte, el regidor Jesús Fernández, responsable de l’àrea de Sostenibilitat de l’anterior govern, va encarregar auditories ambientals de diversos edificis municipals per tenir paràmetres clars de quines han de ser les actuacions a realitzar, però segons el propi regidor “aquestes resten en un calaix”. “Tenim la possibilitat econòmica i les eines necessàries per estudiar aquestes mesures i poder-les aplicar l’any vinent”. “Ara només cal la voluntat política per fer-ho”, acaba dient.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.