Junts proposa mesures per millorar la participació ciutadana en les decisions polítiques municipals

Junts proposa mesures per millorar la participació ciutadana en les decisions polítiques municipals

La democràcia és el millor sistema possible que permet al poble organitzar-se per gestionar el bé comú i que necessita de la seva participació especialment en els assumptes importants.

Les recents eleccions municipals del 28 de maig vàren oferir però uns resultats de participació generalment baixos i un número de vots en blanc i nuls prop del doble en comparació a d’altres eleccions passades cosa que evidencia una reducció de la implicació de la ciutadania en vers a la política local.

A excepció de Junts (+137) i GDC (+14), tots els partits amb representació al consitori de Sant Feliu de Guíxols han vist reduïda la seva base de votants on TSF ha perdut 325 votants, el PSC 419, ERC 449 i MES n’ha perdut 66.

És evident doncs, que tots els representants electes que avui assumim responsabilitats i fonamentalment el govern, hem d’actuar per aconseguir una participació més àmplia i representativa en futures eleccions, fomentar un major esperit crític i una major implicació de la ciutadania en l’activitat política local.

Des del grup municipal de Junts, proposem al nou govern i al nou consistori que fomenti les següents mesures com a punt de partida per a millorar la participació ciutadana en les decisions polítiques:

• Impulsar el debat públic i la informació sobre tot allò relacionat als projectes més rellevants contrastant les opinions ciutadanes.
• Fer que els debats al ple es facin més entenedors i que es retransmetin per video en directe.
• Permetre la participació de totes les opcions polítiques als mitjans de difussió i comunicació locals en proporció als resultats electorals.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.