Toni Carrión proposa acabar amb les ocupacions conflictives d’immobles a Sant Feliu de Guíxols

Toni Carrión proposa acabar amb les ocupacions conflictives d’immobles a Sant Feliu de Guíxols

Durant el debat del passat ple de desembre, Toni Carrión va presentar la Moció sobre les ocupacions conflictives i delinqüencials que va ser aprovada amb els vots favorables dels regidors de Junts i els de TSF i PSC.

El candidat a l’alcaldia de Sant Feliu de Guíxols va exposar els motius d’aquesta iniciativa que Junts està liderant per combatre les ocupacions que es fan sense títol habilitant i provoquen que un ús anormal de la finca causi problemes de convivència amb els veïns.

Per resoldre aquestes situacions, des del consistori es proposarà al govern de Catalunya i al Congrés espanyol dues vies legislatives:

  1. A Catalunya, amb la reforma del llibre V del Codi Civil de Catalunya i de l’article 5 de la llei de vivenda.
  2. Al Congrés, proposta de modificació de la llei d’enjudiciament criminal perquè els desallotjaments es puguin fer en un màxim de 48 hores

Aquestes eines serviran a l’ajuntament de Sant Feliu de Guíxols i a la resta d’ajuntaments per accelerar la resolució d’aquelles ocupacions d’immobles que provoquen problemes de convivència en l’entorn i generen alarma social entre els veïns, perquè es tracta d’una ocupació delinqüencial.

La proposta també preveu que es destini a habitatge social aquells immobles recuperats per fer front a una altra de les emergències que viu el país com és la falta d’habitatge.

Sant Feliu de Guíxols, 02 de gener de 2023

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.