Mesures restrictives per acabar amb les cues dels diumenges a Santa Cristina d’Aro

Mesures restrictives per acabar amb les cues dels diumenges a Santa Cristina d’Aro

– Les cues generades els diumenges a Santa Cristina d’Aro no només provoquen malestar entre la ciutadania que habita al municipi, sinó també entre els forans que, lluny d’escurçar el camí, es troben estancats en un embut de cotxes enmig de la població.

Sota aquest context, el passat diumenge 24 de juliol es van aplicar noves mesures per mirar de pal·liar la situació. Amb la col·laboració de Mossos d’Esquadra i la Direcció General de Trànsit (DGT), es va col·locar un cartell i diversos cons a l’alçada de la “rotonda dels xais”, en l’accés a la GI-662 en direcció a Castell-Platja d’Aro, en el qual s’indicava l’accés restringit, amb prioritat de pas únicament a aquells vehicles dels veïnats de Castell-Platja d’Aro i Santa Cristina d’Aro.

Un cop passat el cap de setmana, el divendres 29 de juliol l’alcaldessa, M. Lourdes Fuentes, i el sots inspector de la Policia Local, Toni Carrasco, es van reunir amb el departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya, Mossos d’Esquadra i la DGT, per valorar l’efecte de les mesures aplicades. A la reunió telemàtica hi van assistir el director SSTT Interior de Girona, Jordi Martinoy; el cap de l’Àrea Regional de Trànsit de Girona, Joan Costa; el responsable de gestió de Trànsit, Jean Charles Peña; la responsable SCT de Girona, Susana Poch; el tècnic STT de Girona, Octavi Pla; i el coordinador CIVICAT, Ismael Falcon.

Durant la reunió de seguiment, tant l’alcaldessa com el sots inspector de la Policia Local van explicar la situació viscuda durant el primer cap de setmana d’implementació de les mesures, fent palesa l’evolució poc incisiva d’aquestes, que no van acabar amb les llargues cues del diumenge a la població.

Sota aquesta premissa es van prendre noves decisions, entre les quals la de continuar amb el seguiment durant les properes setmanes i, en cas que aquestes mesures continuïn resultant insuficients, procedir al tancament de la població els diumenges a la tarda, deixant accés únic a les persones residents o que disposin de segona residència a Santa Cristina d’Aro.

Tot i ser una mesura contundent, s’aposta per la seva aplicació ja que es considera necessària i oportuna per acabar amb els embossaments recurrents dels diumenges, que aturen la circulació al municipi fins ben entrat el vespre. Unes cues que no només no generen cap benefici als vehicles que hi passen, que circulen igual o més lents que els que ho fan per l’autovia, sinó que, a més, perjudiquen al veïnat del municipi i no aporten cap benefici al poble.

Així doncs, durant els propers dies s’estudiarà aquesta nova mesura i com aplicar-la, subjecte encara a l’aprovació del Govern Municipal i les entitats competents.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.