Junts dóna suport al Parlament a Llop de Mar, El Fortí i la resta d’associacions per protegir la nàutica popular

Junts dóna suport al Parlament a Llop de Mar, El Fortí i la resta d’associacions per protegir la nàutica popular

Junts per Catalunya (JxCat) considera clau uns bons resultats en les eleccions municipals del 2023 per consolidar-se com a formació política. I, fins i tot, perquè s’aplani la tornada de Carles Puigdemont, segons va considerar el vicepresident de JxCat, Jordi Turull, en la cloenda de la primera convenció municipalista de la vegueria de Girona.

El dijous 7 de juliol de 2022, al Parlament de Catalunya, es va fer la presentació de la Federació de nàutiques populars de Catalunya nascuda a finals de 2021 amb el principal objectiu de defensar els llocs existents de nàutica popular als ports de Catalunya.

Els membres de les associacions de nàutica popular de Sant Feliu de Guíxols, Llop de Mar i El Fortí, es varen reunir amb els diputats de Junts per Catalunya, Salvador Vergés i Pere Albó i el regidor de Junts i alcaldable a Sant Feliu de Guíxols, Toni Carrión, que els varen mostrar tot el suport en la tramitació parlamentària per a la tasca de protecció de la nàutica popular al port de Sant Feliu de Guíxols i a la resta de ports de Catalunya.

En el seu text, la federació de nàutiques populars, proposa que:

  • S’estudiï, des de l’actual Govern de la Generalitat, una proposició, per incloure en l’actual normativa que regula els concursos de concessions de ports, per a que es tingui en consideració de nàutica popular de les entitats que opten a les diferents concessions com a valor puntuable.
  • Es limiti el preu de les amarres, que els preus de nàutica popular mai siguin superiors als de Ports de la Generalitat, per evitar que societats i fons d’inversió considerin les zones catalogades com a nàutica popular interessants per obtenir-ne un redit econòmic.
  • Assegurar que el nou reglament de ports defineixi i especifiqui, a totes les localitats portuàries del nostre litoral, una àrea destinada a la nàutica popular.

-Que el nou reglament protegeixi tots i cadascun dels amarres de nàutica popular

Sant Feliu de Guíxols, 8 de juliol de 2022

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Verificació (no es una màquina) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.