Encetades les obres de la nova biblioteca municipal Baldiri i Reixac a Santa Cristina d’Aro

Encetades les obres de la nova biblioteca municipal Baldiri i Reixac a Santa Cristina d’Aro

El passat mes de gener, concretament el dia 18, es va realitzar l’acte de replantejament que certificava l’inici de les obres de la nova Biblioteca Municipal de Santa Cristina d’Aro.

El projecte de la nova biblioteca, que ja fa anys que es cou al municipi, queda doncs confirmat i tira endavant en aquest inici d’any 2022 amb previsió que, a finals de gener del 2023, quedi enllestit l’edifici principal, amb les posteriors obres del perímetre exterior.

La nova biblioteca municipal Baldiri i Reixac de Santa Cristina d’Aro s’emplaça a la parcel·la que fa cantonada entre el carrer Pau Casals i el carrer Joan Casas Arxer, al nou barri de la Teulera. L’edificació, segons document final aportat, constarà d’una planta baixa destinada a biblioteca municipal, amb una superfície útil interior de 978,54 m2, una superfície construïda de 1.096,12 m2 i 136,40 m2 de porxos. A més, es realitzarà seguint criteris i mesures de màxima eficiència energètica.

L’execució de l’obra va sortir a concurs públic la tardor del 2021 i diverses constructores s’hi van presentar. L’adjudicatària de l’obra va resultar, finalment, l’empresa Artífex Infraestructuras SLU (Cerdanyola del Vallès) amb un pressupost total de 1.726.670 euros per a la fase de construcció de la biblioteca i l’accés general. La durada de l’obra està prevista en 11 mesos i mig, a executar en una única fase que ja va començar el darrer mes de gener.

El finançament de la nova biblioteca va a càrrec de l’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro, la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Girona, les tres administracions que tenen competències en la implementació i manteniment de les biblioteques locals.

Així doncs, un cop confirmada l’adjudicació del contracte d’obres, portada a Ple el passat mes de novembre i aprovada per unanimitat, queden encetades les obres del que serà una nova i moderna biblioteca a Santa Cristina d’Aro, amb un edifici que tindrà el mínim impacte paisatgístic i que donarà continuïtat als diferents espais verds amb els quals limita. Una construcció sostenible, perfec­tament adequada a l’entorn urbà que l’envolta.

Els serveis que oferirà la nova biblioteca són: servei d’informació; servei de prés­tec de llibres i altres materials; servei de consulta i lectura; servei d’informació local i comunitària; programes de formació d’usuaris; serveis per al suport en l’educació reglada i no reglada; activitats culturals i de promoció; i foment de la lectura.

A més, el nou emplaçament comptarà  també amb un espai LAB i una sala polivalent. El primer consistirà en una aula destinada a crear coneixement, amb equipament per treballar entre diferents col·lectius i edats, on s’hi podran desenvolupar projectes a través de tallers artístics i de noves tecnologies, així com l’aprenentatge de tècniques per a millorar la salut.

El segon, la sala polivalent, serà un espai que també podrà funcionar com a galeria d’exposició d’obres d’art, i que perme­trà prescindir del local llogat actualment per a aquesta finalitat.

Amb l’execució d’aquest projecte Santa Cristina d’Aro aposta fermament per la innovació al municipi, adaptant les seves instal·lacions públiques i oferint una gran millora dels serveis a la ciutadania.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.