Les Cambres gironines proposen obrir el radi dels confinaments

Les Cambres gironines proposen obrir el radi dels confinaments

La Cambra de Comerç de Sant Feliu de Guíxols us informa que les Cambres gironines defensen que obrir el confinament és necessari per aconseguir superar aquesta situació excepcional de la manera més ràpida i amb menys perjudicis econòmics. L’objectiu és que no s’aturi la vida econòmica i social de les zones menys poblades.

Les cambres de comerç de la demarcació gironina (Girona, Palamós i Sant Feliu de Guíxols) proposen ampliar la limitació actual dels desplaçaments i obrir-lo al conjunt de comarques gironines, ja que la base actual de les comarques o una possible ampliació a les vegueries suposaria un greuge i una afectació important en les relacions comercials i socials d’alguns territoris i municipis més aïllats. Si el confinament es decretés pel conjunt de la demarcació gironina es podrien obrir les comarques de muntanya, amb molts menys habitants i que necessiten tenir una relació més fluïda amb altres zones més habitades per raons econòmiques i socials. Considerem que no té cap sentit que es permeti la mobilitat de les zones superpoblades de Catalunya, amb centenars de milers de ciutadans, i en canvi no es pugui passar entre dues comarques amb molt pocs habitants. El límit provincial donaria molt més marge que l’actual de comarques o una possible limitació en vegueries, en la qual, per exemple, la Cerdanya quedaria fora de la demarcació gironina.

Les Cambres de Comerç mantenen que cal fer tots els esforços possibles per mantenir a ratlla la pandèmia i al mateix temps defensar la nostra economia i donar el màxim suport a les empreses i els seus treballadors.

En el comunicat, les cambres de comerç afirmen que “no té cap sentit” que es pugui permetre la mobilitat a les zones “superpoblades” de Catalunya, on viuen “centenars de milers de ciutadans” i que, en canvi, “no es pugui passar entre dues comarques amb molt pocs habitants”. “El límit provincial donaria molt més marge que l’actual de comarques o una possible limitació per vegueries, on per exemple, la Cerdanya quedaria fora de la demarcació gironina”, afegeixen. Les tres cambres gironines subratllen que “cal fer tots els esforços possibles per mantenir a ratlla la pandèmia”, però també reclamen que no s’oblidi l’economia, i que es doni “el màxim suport” a empreses i treballadors. “És el camí per aconseguir superar aquesta situació excepcional de la manera més ràpida i amb menys perjudicis econòmics”, conclouen.

Contacteu amb La Cambra de Comerç de Sant Feliu de Guíxols · Passeig del Mar, 40 · Tel: 972 32 08 84 · info@cambrastfeliu.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.