Mònica Ríos, la primera diputada de Castell-Platja d’Aro i S’Agaró

Mònica Ríos, la primera diputada de Castell-Platja d’Aro i S’Agaró
Aquest matí arranca la XIII legislatura del Parlament de Catalunya

A les deu del matí, a l’Auditori del Parlament, ha començat la sessió plenària de constitució de la cambra catalana, d’inici de la XIII legislatura i investidura de Laura Borràs de Junts com a nova presidenta del Parlament sorgit de les eleccions del 14 de febrer.

Per primera vegada, entre els 135 diputats i diputades de la cambra hi ha una platjarenca, Mònica Ríos, que gestiona les àrees de Dinamització Comunitària, Participació Ciutadana i Recursos Humans de l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro. Ríos compaginarà la seva feina en el consistori amb la tasca de diputada en el Parlament dins el grup parlamentari socialista. Mònica Ríos ocupava el tercer lloc a la llista del PSC a les comarques gironines en els comicis del 14F.

Normalment, el plenari de constitució del Parlament es fa a l’hemicicle, però per a garantir l’assistència dels 135 diputats i diputades i el compliment de les mesures de seguretat i d’higiene relacionades amb la Covid-19 es fa, excepcionalment, a l’Auditori.

Igual que la resta de diputats i diputades, per assolir la plena condició de parlamentària i assistir a la sessió inaugural de la legislatura, Mònica Ríos ha hagut de presentar en el Registre General del Parlament la seva credencial expedida per la Junta Electoral, ha promès acatar la Constitució espanyola i l’Estatut d’autonomia de Catalunya (els diputats i diputades poden escollir entre prometre o jurar) i ha presentat una declaració de les activitats professionals, laborals o empresarials que exerceix i dels càrrecs públics que ocupa així com una declaració de béns on detalla el seu patrimoni.

Un cop constituït el Parlament, els diputats i diputades tenen un parell de mesos per a presentar una declaració d’interessos econòmics.

Ríos també ha firmat una declaració de compromís de tolerància zero davant la discriminació i l’assetjament. Ha estat la primera vegada que els membres de la cambra, de forma voluntària, han pogut subscriure aquesta declaració que s’emmarca dins el Pla d’igualtat de gènere que es va aprovar la legislatura passada i que s’aplicarà per primer cop durant aquesta tretzena legislatura.

Totes les declaracions són públiques a través del Portal de la Transparència del Parlament.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.