L’Ajuntament de Sant Feliu vol comprar el local de l’antiga sucursal de La Caixa situat a la Rambla

L’Ajuntament de Sant Feliu vol comprar el local de l’antiga sucursal de La Caixa situat a la Rambla

L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols té la voluntat d’adquirir el local de l’antiga seu de CaixaBank ubicada a la Rambla. L’edifici, dissenyat per l’històric arquitecte gironí Rafael Masó, es troba abandonat i en desús des que la sucursal de l’entitat bancària va tancar el 2018, ara fa tres anys. El consistori vol que l’immoble, que fa cantonada amb el carrer Major, passi a ser de propietat municipal, i s’apunta a un import que ronda els 850.000€.

“Portarem la proposta d’adquisició al ple ordinari del mes de gener”, comenta el regidor d’Urbanisme i Habitatge, Josep Saballs.  L’edifici fa més de 300 metres quadrats i està catalogat de manera integral pel que fa a elements originals, tant de l’interior com de l’exterior. A banda del ple, l’executiu local també necessita el vistiplau de la Generalitat de Catalunya per a tirar endavant amb l’operació.

La compra de l’antiga oficina de La Caixa està enfocada, per un cantó, a “preservar el llegat de Masó”, comenta el també segon tinent d’alcalde Josep Saballs. “I, per l’altre, hi veiem la possibilitat de convertir-la en un atractiu turístic; de fet, a l’interior de l’immoble s’hi podria ubicar la futura Oficina de Turisme de la ciutat”, afegeix el mateix Saballs. I és que “el local és molt cèntric” i l’actual Oficina de Turisme, a la planta baixa del Monestir, “s’haurà de moure tard o d’hora per les futures obres del Museu Thyssen“, conclou l’edil.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.