L’espigó de Garbí, a Sant Feliu, sense l’oposició ni subvencions

L’espigó de Garbí, a Sant Feliu, sense l’oposició ni subvencions

El projecte per refer l’espigó del moll de pedra, al racó de Garbí de la platja de Sant Feliu de Guíxols, va prosperar ahir en un ple extraordinari només amb els vots favorables del govern de Tots per Sant Feliu (TSF) i el PSC. L’obra, inaugurada a principis del 2019 i escapçada pel temporal Glòria, tot just un any després, va suposar una inversió d’uns 200.000 euros i el reforç –pressupostat en 430.000– va fer que JxCat i Mes hi votessin en contra i els altres dos grups (ERC i Guíxols des del Carrer) s’abstinguessin perquè, tots plegats, coincideixen que les administracions supramunicipals hi haurien d’aportar recursos.

La primera proposta municipal preveia recréixer els fonaments de rocalla amb una estructura reforçada i ampliada, que pel portaveu de GdC, Jordi Lloveras, configurarà un “macroespigó” i pel de Mes, Pere Albó, pot acabar “amb més blocs de formigó” similars als de la bocana del port. L’alcalde, Carles Motas, es va queixar de la falta de suport de la resta d’administracions, “desaparegudes” i va prometre que protegiran l’estructura amb “pedres grosses”: “Una obra ben feta, i no el nyap a mitges” de Ports al voltant de la punta del dic de recer, una obra discutida per la ciutadania i el consistori, que des de la Generalitat s’han compromès a atenuar en la futura reforma de les proteccions del moll.

Ajuts en espera

Pel que fa a ERC, la portaveu, Sílvia Romero, va insistir que la reparació “no hauria de recaure al 100% en les butxaques dels ciutadans”, i va recordar que, al marge de la Generalitat i l’Estat, “la Diputació també va destinar 3 milions” a ajuts no reclamats. Cristina Vicens (JxCat) es va oferir per fer “front comú” per reclamar recursos a la Generalitat, però va justificar el vot contrari pel fet que creu que caldria reforçar-ne només els fonaments.

Motas va criticar la falta de suports, que va inscriure en l’oposició a la reforma de Rius i Calvet, una obra que va reivindicar i estendre als banys de Sant Elm (l’antic Palm Beach). Pel que fa a l’espigó, l’obra s’hauria d’afrontar l’any vinent, amb les alternatives, segons avançava el regidor d’Urbanisme, Josep Saballs, d’emprendre-la a principi d’any “ si és viable acabar-la abans d’estiu. Però si els terminis fossin massa ajustats s’ajornaria “fins al setembre, de moment així és transitable, però cal afrontar-ne la reparació”, sosté. L’edil va insistir que negocien l’arribada d’ajuts de la Generalitat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.