Els nou municipis veïns segueixen treballant junts però descarten crear un nou organisme

Els nou municipis veïns segueixen treballant junts però descarten crear un nou organisme

Segons Informa Tribuna Ganxona El  ajuntaments de Llagostera, Santa Cristina d´Aro, Sant Feliu de Guíxols, Tossa de Mar, Caldes de Malavella, Vidreres, Cassà de la Selva, Castell- Platja d´Aro i s´Agaró i Calonge han decidit no crear un nou organisme administratiu, com podria ser una mancomunitat, de cara a tirar endavant el projecte d´establir experiències comunes de cara a reduir les seves despeses.“No farem cap mancomunitat per no duplicar esforços”, va dir l´alcalde de Calonge, Jordi Soler, en representació dels nou municipis, ja que aquesta nova trobada es feia en aquest municipi. L´alcalde va recordar que actualment alguns dels municipis ja tenen una mancomunitat per gestionar els residus urbans.
Soler, a més, va voler deixar clar que aquestes trobades, que cada cop seran més tècniques que no pas polítiques, s´han de convertir en “fòrums de debats, per veure com es fa la col·laboració i establir propostes per reduir costos”. “No volem crear noves estructures, sinó posar en comú experiències i coneixement”, va assenyalar l´alcalde. A més, Soler ja va deixar clar que aquest fòrum municipal, que abarca municipis de tres comarques, està obert a altres municipis, especialment si són veïns dels actuals presents. I la seva idea vol que giri a l´entorn de l´àmbit de Gavarres, Ardenya i Cadiretes.
Si la primera reunió, que va tenir lloc a final d´octubre a Llagostera, va ser un primer punt de trobada, en la d´ahir, tot i parlar encara de temes generals, ja es va començar a treballar en temes concrets de les àrees de Turisme i Esports. En aquest punt volen posar en comí una prova de bicicleta tot terreny i col·laboracions turístiques. Avui dimecres, ja es fa una nova trobada, la tercera, que tindrà per escenari el municipi de Vidreres, per tractar el tema de l´enllumenat públic i l´eficiència energètica.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.