El CSIF torna a acusar el consistori de Sant Feliu de fer assignacions «a dit»

El CSIF torna a acusar el consistori de Sant Feliu de fer assignacions «a dit»

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) va tornar a acusar ahir l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols de fer «assignacions arbitràries» a la Policia Local i «en altres àrees» municipals. A través d’un comunicat, el sindicat va insistir en la seva crítica al consistori, al qual va acusar de fer «promocions encobertes». En el document, el CSIF va tornar a acusar l’Ajuntament ganxó «d’utilitzar assignacions temporals per atribuir amb caràcter ‘permanent’ prefectures a dit», un fet que -asseguren- «atempta contra la resta de treballadors» i «coarta les seves possibilitats de promoció interna».

La primera queixa relacionada amb aquest tema va ser presentada pel CSIF el setembre de 2018, per presumptes irregularitats en l’adjudicació de les categories de sergent i de sotsinspector. Després d’estudiar l’assumpte, el síndic de greuges va resoldre que «d’acord amb els antecedents del cas -en què s’assignen al caporal les funcions de la categoria de sergent i al sergent les funcions de la categoria de sotsinspector-, l’Ajuntament no assigna funcions diferents de les que puguin descriure els llocs de treball de les dues categories, sinó que assigna per a cadascun les funcions corresponents a una categoria diferent de la seva». Per això el síndic va concloure que «no és possible subsumir l’actuació municipal dins de cap dels pressupostos legals que podrien donar-li cobertura perquè no estem davant cap dels fets que impliquin la necessitat de fer front a una situació excepcional». A més, i segons el CSIF, el síndic afegia que l’Ajuntament ha «fet un ús inapropiat d’aquesta figura jurídica perquè l’ha utilitzat com a sistema de previsió de llocs de treball quan aquesta no és la seva finalitat».

Reiterant la resolució del síndic, el CSIF va reiterar ahir que se segueix fent «assignació directa sense justificació legal».

Per la seva part, l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols va declinar ahir fer declaracions sobre aquest assumpte.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.