Xerrada sobre el mètode preventiu PrEP pel VIH, a la Biblioteca

Xerrada sobre el mètode preventiu PrEP pel VIH, a la Biblioteca

El proper dimarts 17 de desembre, a  les 7 de la tarda, tindrà lloc a la Biblioteca Octavi Viader i Margarit de Sant Feliu de Guíxols una xerrada sobre la Profilaxi Preexposició, coneguda també com a PrEP en el seu acrònim en anglès.

Aquesta xerrada ve donada per la implantació d’aquesta profilaxi al Sistema Nacional de Salut i també per la necessitat de fer saber de l’existència d’un mètode preventiu de la infecció per VIH amb eficàcia contrastada. Hi participarà la doctora Àngels Masabeu, una autoritat i referent a Catalunya en l’àmbit de VIH-SIDA.

La PrEP és el tractament diari amb medicaments contra el VIH que reben les persones seronegatives, que estan exposades a alt risc de contraure la infecció per aquest virus, per tal de reduir-ne la possibilitat de contraure’l.

Els Centres per al Control i la Prevenció de Malalties informen que alguns estudis han demostrat que l’ús constant de la PrEP redueix el risc de contraure la infecció pel VIH per mitjà de les relacions sexuals en proporció aproximada del 99% i de l’ús de drogues injectables en almenys en un 74%.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.