“Els pactes són per un mandat i partim de zero”

“Els pactes són per un mandat i partim de zero”

Després de governar amb sis edils i sumant-ne 12 amb ERC i el PSC, diumenge van fer el salt fins a 10 com a força més votada per primer cop en 20 anys de trajectòria a Sant Feliu de Guíxols. Motas, però, necessita algun soci i diu que, de tota manera, voldria pactes.

Entre l’expectativa de créixer i la conservadora d’un possible desgast, esperava un resultat tan favorable?
Sempre he estat partidari de tocar de peus a terra. Però els veïns ens han reconegut la feina feta i l’esforç.
Han quedat a tocar de la majoria absoluta. El pacte o els acords per continuar semblen planers.
No em plantejo governar sol, ni tan sols amb majoria absoluta. Voldríem incorporar més veus a l’executiu, amb visions diferents de govern i de ciutat. I aquí, com sempre, valorarem la disponibilitat de dedicació dels elegits d’altres grups, i la seva possible capacitat de gestió per a les diferents àrees.
El seu resultat ha estat òptim, tot i compartir govern amb altres dues formacions que també han guanyat vots, ERC i el PSC. Tenen prioritat?
Els pactes es fan per un mandat. I el passat s’acaba per deixar pas a una partida nova. Estic satisfet del resultat del govern sortint i de la petja que deixem a la ciutat. Tothom ha complert el que ens havíem proposat, però partim de zero.
Ja han fet o rebut alguna oferta?
Hi ha hagut converses i contactes informals. Però tots estem encara assimilant, paint els resultats. I ens hi posarem segurament al llarg d’aquesta mateixa setmana.
El PP l’ha acusat de traïdor, per haver deixat posar les urnes l’1-O, i hi ha hagut el manifest de l’ANC, per un govern sense partits del 155. Pot pesar això en benefici o en detriment de cap força?
Alguns haurien de fer una anàlisi a fons de tot això. A Sant Feliu ha quedat clar que la gent, en les municipals, ens vota perquè creu que la ciutat funciona bé. I això no impedeix que després alhora votin majoritàriament per Puigdemont en les europees, o per ERC i el PSC en les generals. La gent vota críticament, té criteri i per sobre de les sigles tria el seu vot. I s’ha demostrat davant les crítiques a algunes obres, on el resultat ha corroborat el que ja ens manifestava l’opinió pública.
Quins projectes prioritzarà, encara que no depengui tant d’aliances?
Els mateixos. Començant pels encarrilats, de l’aparcament a la Corxera i el museu Thyssen. L’estudi de la façana marítima, el cobriment de rieres, el carrer Girona…
I les escombraries?
Les dono per descomptades. Tenim el plec a punt i el presentarem al nou ple per pactar-lo i debatre’l amb tothom.
Per acabar, com valora el resultat comarcal de la coalició de Tots per l’Empordà?
Un èxit, amb més de 7.600 vots que ens garantiran, a més de quatre alcaldies, quatre consellers comarcals i, a priori, un diputat a la Diputació per tenir més poder de decisió.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.