Manifestos ganxons

Manifestos ganxons

Més enllà dels actes, en declivi, i les consignes bàsicament unidireccional a les xarxes socials, les campanyes municipals es couen al porta a porta o whatsapp a whatsapp. Però a Sant Feliu de Guíxols aquest cop s’han multiplicat els compromisos en diverses matèries, sobretot per l’adhesió al procés –ANC i AMI–, la preservació del patrimoni que reclama Alerta Sant Feliu i també contra l’auge de l’extrema dreta i grups “xenòfobs i racistes, que es proclamen participants del moviment independentista”, en al·lusió a la candidatura local de Som Catalans.

Pel que fa al debat independentista, l’ANC local ha promogut un compromís de no “possibilitar que un partit del nefast 155 pugui formar part del futur govern municipal”. En la data límit de divendres passat a les 23.59 h, només l’havien subscrit les candidates de JuntsXCat, Cristina Vicens, i la CUP, Marie Fauré, mentre que MES s’hi va sumar ahir al matí, després d’haver-ho debatut fora de termini. Guíxols des del Carrer, segons l’ANC, va comunicar-los que preferien mantenir-se’n al marge. I TSF i ERC tampoc l’han subscrit, perquè la interpel·lació els va arribar per correu electrònic. Aquestes dues formacions van signar el 2015 el compromís de l’ANC preelectoral de formar un govern independentista, tot i el pacte de govern posterior amb el PSC, i aquest cop hi ha veus que assenyalen el seu decantament cap a JuntsXCat.

Els republicans, però, van respondre amb un comunicat diumenge a darrera hora, tot recordant que havien signat el compromís de l’AMI, per renovar l’adhesió a la tasca de construcció de la república catalana “i el no sempre fàcil paper de treballar els grisos, com demana Oriol Junqueras”. Des de JuntsXCat, però, qüestionen que això no condiciona els pactes, i defensen que encara no s’hi han pogut adherir, i ho faran quan toqui prendre possessió als seus edils.

Els altres factors

Des d’Alerta Sant Feliu, que ha qüestionat projectes com la reforma de Rius i Calvet o els entorns de l’Asil Surís, i reclama la protecció d’elements patrimonials o el llegat de Joan Bordàs, les propostes només han reunit les adhesions de JuntsXCat, Guíxols des del Carrer, MES i la CUP, mentre que TSF, ERC i el PSC n’han quedat al marge. I respecte al manifest per la convivència, la democràcia i contra l’odi, només MES s’ha adherit a la iniciativa de la CUP. Des de la resta de formacions, després de parlar-ne, diuen haver preferit restar-ne al marge per no donar més protagonisme a la candidatura de Som Catalans.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.