“El ‘Santa Cristina té màgia’ l’hem perdut bastant”

“El ‘Santa Cristina té màgia’ l’hem perdut bastant”
Quin balanç fa del mandat, d’ERC, Guanyarem i el PSC, després de l’anterior, de CiU i el PP en minoria?
En la meva opinió, ha estat nefast. S’ha convertit el ple municipal en una extensió del Parlament, amb votacions contra el rei, contra Enric Millo i a favor de les estelades i els llaços. Mentrestant, tenim urbanitzacions abandonades i els carrers més bruts, i es pot fer més en altres aspectes, com ara promoure la via verda.
Un dels punts que han criticat són les molèsties al Mas Marcó.
Al setembre vam entrar les primeres instàncies, perquè la llicència del 2005 no s’ha actualitzat ni sobre els traspassos, ni la normativa ni el control. Ens van dir que requeririen informació, però fins fa alguns dies, en què han pintat línies grogues per prohibir l’estacionament de vehicles al voral del carrer, no s’ha fet gaire més. Continuen excedint el límit de soroll a l’exterior.
Quines prioritats duran en el programa?
L’esport ha perdut pistonada i creiem que es pot recuperar el pes futbolístic del Cristinenc. També hi ha mancances en seguretat: hi ha jubilacions anticipades de policies i cal convocar places i recursos de material, equipament o més càmeres de videovigilància. I, a més, cal cobrir vacants, com ara la d’un enginyer municipal, i més transparència: falten actes de plens i documents al web de l’Ajuntament.
I respecte a l’obra de govern feta, com la veuen?
Són positius els processos de participació, però hi ha punts que no s’acaben de complir, com ara la millora de l’enllumenat i l’accés a peu a la Roca de Malvet. I a l’escola Pedralta, havíem arribat a un acord al Parlament per reduir mòduls prefabricats i no ha tirat endavant. Tampoc es va assumir l’error de Lourdes Fuentes, d’ERC, per les edificacions il·legals a la seva parcel·la. I manca una ordenança de civisme.
No n’hi ha?
No, i és un problema perquè la policia i l’Ajuntament tenen poc marge d’actuació en cas de botellón o les mateixes molèsties per soroll de veïns o al Mas Marcó. És un altre exemple de la inacció del govern.
Com veu el nou POUM?
Hi ha el risc de posar-hi massa pegats i que en pocs anys ens trobem igual que ara. Cal protegir les zones limítrofs amb l’Ardenya, les Gavarres o la Vall de Solius, on es podria potenciar el castell, per potenciar-hi el turisme rural. I preservar el Ridaura i els seus aqüífers.
A quin resultat aspiren, amb el canvi de candidat?
L’objectiu és defensar el regidor que Mateo ha consolidat amb feina, però tenim ganes de treballar i deixar enrere la confrontació política pel bé del poble, tot i que això inclou substituir les estelades per les senyeres, que ens representen a tots i les pintades de qualsevol color, que brutegen. El lema és Santa Cristina té màgia, i trobo que l’hem perdut bastant.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.