Set municipis posen fil a l’agulla per mancomunar serveis i recursos

Set municipis posen fil a l’agulla per mancomunar serveis i recursos

Segons Informa El Punt Avui Representants de set municipis del Gironès, Baix Empordà i la Selva es van trobar ahir a Llagostera per posar fil a l’agulla a l’hora de compartir serveis i recursos, segons reconeix l’alcalde llagosterenc i amfitrió de la reunió, Fermí Santamaria. Utilitzar centres esportius d’altres poblacions, comprar material de manera centralitzada i fer el manteniment del ferm i de les voreres són alguns dels recursos que els municipis podrien mancomunar.Santamaria posa un exemple gràfic del que podria suposar la futura col·laboració intermunicipal. “Si Llagostera no té piscina coberta, pot buscar acords amb altres municipis perquè els ciutadans puguin obtenir avantatges en altres municipis”. Els municipis estan en un radi inferior als vint quilòmetres, diu Santamaria, i no es plantegen “crear més estructures sinó redistribuir els recursos actuals”.Santamaria i el seu homòleg de Sant Feliu, Joan Alfons Albó, tots dos de CiU, com la majoria dels batlles, n’han estat els ideòlegs. “Els municipis no competim sinó que som aliats”, diu el representant ganxó. Santamaria hi coincideix. “Hem de treure la imatge i desterrar la idea que Llagostera és competència de Santa Cristina, i Santa Cristina [ho és], de Cassà. Tenim un patrimoni comú que hem de posar en valor.”

La segona, el mes vinent

Una de les coses que van acordar els participants d’ahir a Llagostera és que es tornaran a trobar a principis del mes vinent. Serà a Calonge i faran un estudi monogràfic sobre turisme. Els participants volen promoure un circuit de BTT entre l’Ardenya i les Gavarres, entre altres iniciatives.Després de la trobada a Calonge, hi haurà una tercera trobada a Vidreres, en què els municipis interessats a unir serveis pretenen buscar formes d’estalvi en les despeses corrents. Per raons d’agenda Cassà i Castell-Platja d’Aro no van ser ahir a Llagostera, però podrien incorporar-se al grup més endavant, igual que Sant Andreu Salou.

Respecte als consellsSantamaria deixa clar que els ajuntaments que busquen fórmules d’estalvi no posen en qüestió la feina dels consells comarcals. “No volem fer-nos competència entre nosaltres ni fer-la als consells. Tots els municipis tenen compromisos i reben serveis dels consells, i això no s’ha de canviar”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.