Sant Feliu de Guíxols obté una participació d’un 18%

L'entrada a la galeria Kroma, a la rambla Vidal. Foto: I.R..
L'entrada a la galeria Kroma, a la rambla Vidal. Foto: I.R..

La participació a Sant Feliu es va situar gairebé en el 18%, amb 3.282 vots, sobre un total de 18.406 majors de 16 anys empadronats al municipi. Cal destacar que hi va haver 190 vots que pertanyien a persones de nacionalitat estrangera. Pel que fa a les persones de nacionalitat estrangera, els coordinadors de la consulta explicaven que hi havia molts votants procedents de països de l’est d’Europa que ja han viscut processos d’independència en els seus països d’origen. Tenint en compte les dades del cens, la participació, segons Guíxols Decideix, hauria estat una mica més alta, d’un 20,10%.

La galeria d’art Kroma, situada a la rambla Vidal, encapçalava ahir al migdia la llista de centres en funció dels vots rebuts, seguida del centre cívic de Tueda –en què es van produir cues per votar–, la casa Irla, amb 168 vots al migdia, i la Cambra de Comerç, amb una quantitat semblant.

Un dels punts forts de la consulta han estat els esforços de l’organització en la recollida de vots anticipats des de fa setmanes i en l’organització de diversos actes electorals.

La nota anecdòtica de la jornada va ser que es va disparar l’alarma quan l’organització va obrir el centre cívic de Vilartagues per a la votació i, com que ningú no coneixia el codi, s’hi va haver de presentar la policia municipal. (ElPunt)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.