Adjudicada la redacció del projecte de la nova biblioteca de Santa Cristina d’Aro

Adjudicada la redacció del projecte de la nova biblioteca de Santa Cristina d’Aro

La junta de govern de l’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro ha adjudicat a l’empresa Feu i Godoy Arquitectes SLP, de Solsona, el contracte de serveis per a la redacció del projecte bàsic, projecte executiu, projecte immobiliari, estudi de seguretat i direcció d’obres de la construcció de la nova biblioteca del municipi. El projecte ha de tenir en compte la proposta aprovada en un procés participatiu i, també, les esmenes proposades pels mateixos ciutadans, segons ha recordat la regidora de Cultura, Sònia Pujol. L’estudi guanyador proposa un edifici diàfan d’uns 1.000m², amb zones de patis de més de 300m², que anirà prop del xamfrà entre els carrers Pere Geronés i Joan Casas i Arxer, a l’entrada del nucli antic. El govern confia poder licitar les obres, que rondaran els 2 milions d’euros, abans d’acabar el mandat.

La biblioteca actual es troba en un edifici antic que havia estat el primer ajuntament. A banda d’estar lluny del centre del municipi, té manca d’espais i greus problemes d’accessibilitat. El contracte per a la redacció de la nova biblioteca s’ha formalitzat aquest mes d’abril per la quantitat de 129.772,5 euros. La construcció d’una nova biblioteca ha tingut tot un procés de participació ciutadana. L’any 2016, va ser la proposta més votada d’entre les peticions fetes en les assemblees de pressupostos participatius. A partir d’aquí, el govern va encarregar un avantprojecte a cinc empreses per decidir quin enfoc donaven al nou equipament municipal. Les cinc propostes, més la que ja hi havia de feia temps, van ser valorades per una comissió tècnica formada per responsables de biblioteques de la Diputació de Girona i de la Generalitat, com també de l’Institut Català d’Energia. “Tenim clar que volem un edifici sostenible energèticament. Sovint els costos de manteniment i de subministraments energètics dels edificis municipals són tan alts, que van en detriment de les activitats que s’hi realitzen”, ha recordat Pujol.

La comissió tècnica en va descartar 4 dels 6 estudis. Els dos restants varen ser votats per la ciutadania.. L’estudi guanyador és ara el que l’empresa Feu i Godoy Arquitectes ha de redactar el projecte bàsic i, a partir d’aquí l’executiu. “Esperem tenir el bàsic el mes de maig i l’executiu, a finals d’any”, ha afegit la regidora, que confia que es pugui adjudicar les obres “abans de finals de mandat”. L’equip redactor del projecte està integrat pels arquitectes Anna Feu i Carles Godoy, l’enginyer d’instal·lacions Lluís Duart i l’arquitecte tècnic i enginyer Francesc Xairó.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.