Es presentaran al Ple mocions per preservar el corall

Es presentaran al Ple mocions per preservar el corall

Els grups municipals de Guíxols des del Carrer, Guanyarem Sant Cristina i ICV-EUiA de les tres localitats de la Vall d’Aro presentaran, als propers plens municipals de Sant Feliu de Guíxols, Santa Cristina d’Aro i Castell-Platja d’Aro-S’Agaró, mocions a favor de la preservació del corall a la costa des de Begur fins a Arenys de Mar, ja que el Ministeri de Medi Ambient espanyol ha renovat concessions pesqueres en aquesta zona, i aquests grups volen que es retirin aquestes llicències.

Després de conèixer-se el pla del govern de Rajoy, s’han alçat veus contra aquesta decisió. ICV, ERC i PDECAT han fet instàncies a la Unió Europea; En Comú Podem, ERC i més grups, al Congrés dels Diputats, en què han estat en sintonia amb més de 70 institucions i organitzacions ecologistes, des de la UdG i el CSIC a Greenpeace i Ecologistes en Acció.

En corall vermell, sobreexplotat a les nostres costes, està en perill d’extinció i es troba en estat crític, segons el diagnòstic de la Unió Internacional per la Conservació de la Naturalesa. El 90% de la població coral·lina es troba en aquesta situació i la seva recuperació necessitaria una moratòria de pesca de 20 anys.

Els citats grups municipals es posen al costat d’aquesta reivindicació per tal que el govern central, com a mínim, paralitzi els permisos de pesca i persegueixi els infractors, tal com ja es fa des de Begur fins a la costa francesa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.