Reactiven la comissió de Sant Feliu per posar al dia el nomenclàtor municipal

Reactiven la comissió de Sant Feliu per posar al dia el nomenclàtor municipal

L’equip de govern de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols ha posat fil a l’agulla per reactivar la comissió del nomenclàtor municipal, un òrgan que feia anys que estava inactiu i que volen posar al dia per l’acumulació de propostes que aquest mandat s’han afegit a la cua de les revisions en forma de mocions o compromisos de ser articulades a través del canal reglamentat. El llistat és heterogeni: des de la iniciativa de la CUP per anomenar plaça de la Llibertat un gran espai verd sense denominació al Sot dels Canyers, fins a la recent petició del PDeCAT –avalada només per MES– d’afegir “1 d’Octubre” a la denominació de les rondes Nord, Ponent o el Parc de les Dunes de Sant Pol. I tot plegat passant per la supressió de noms franquistes –iniciativa d’ERC en el cas del carrer i el grup Miquel Mateu– o de la rambla Antoni Vidal –GdC amb suport dels grups del govern per retirar el nom del prohom per la seva faceta de traficant d’esclaus.

Dijous al vespre representants de diversos grups es van reunir per donar llum verda a l’esborrany del nou reglament de funcionament, que el tinent d’alcalde de Règim Intern, Josep M. Muñoz (PSC) avança que està basat en el text municipal de Girona i espera que sigui aprovat en el ple del 26 d’abril.

Si el tràmit prospera i les al·legacions de l’exposició pública no allarguen els terminis, Muñoz avançava que “al juny la nova comissió podria començar a treballar” de manera efectiva, un cop constituïda amb representants de cada grup, la presència de les directores del Museu d’Història i l’Arxiu Municipal i la incorporació d’una persona amb recorregut en els àmbits del patrimoni i història que haurien de consensuar els diversos partits.

Muñoz destacava que entre els grups que van assistir hi ha ganes d’anar per feina i superar les diferències que fins ara en algun cas han aflorat durant els debats al ple municipal, a banda de l’opció d’estendre l’abast dels canvis de nomenclatura a més vials.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.