Canalitzen part d’una riera per evitar inundacions en una urbanització de Santa Cristina

Canalitzen part d’una riera per evitar inundacions en una urbanització de Santa Cristina

L’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro canalitzarà el tram final de la riera Pedralta, que passa pel bell mig de finques amb habitatges de la urbanització Golf Costa Brava, per evitar possibles inundacions en aquest àmbit, que és el sector més baix de la zona urbana. L’actuació, que està pendent ja de la seva licitació, després de molts anys tramitant-se la proposta, té un pressupost inicial de 448.225,19 euros i un termini d’execució de 8 mesos. Per executar les obres, que es concretarà en un calaix de formigó en forma d’U, el govern local ha aconseguit una subvenció de l’Agència Catalana de l’Aigua de la Generalitat de 280.048,13 euros. “El procés ha estat lent, però finalment ja ho tenim tot a punt per fer l’obra i protegir una zona urbana davant possibles avingudes”, ha recordat l’alcalde, Xavier Sala.

La canalització afecta el darrer tram de la riera, uns 213 metres lineals, des del carrer Claude Burrus fins a trobar-se amb la riera del Vilar. Les dues rieres es troben quasi davant la mota de la variant de Santa Cristina, on hi ha uns passos per sota d’ella perquè les dues rieres acabin desembocant al riu Ridaura, que es troba a l’altre costat mateix de la carretera. El calaix a l’alçada del carrer Claude Burrus, on hi ha un pont, serà de 5 metres d’amplada. I aquest calaix s’anirà estrenyent, fins arribar als 2,5 metres a la part final, davant els estelladors, una construcció medieval per aprofitar la força de l’aigua. D’altra banda, l’alçada del calaix serà entre 2 i 3,8 metres. Les dimensions del calaix s’ha fet tenint en compte el cabal del període de retorn de 500 anys, que l’ha fixat en 31,9 metres cúbics per segon.

El projecte per la canalització del tram final de la riera Pedralta es va iniciar l’any 2011 amb una proposta redactada per Gesa SL. I 4 anys més tard es va aprovar definitivament. Amb aquesta canalització es clou la regulació d’aquesta riera al seu pas per l’esmentada urbanització.

Ara, un cop aconseguida la subvenció, el govern cristinenc ja té previst incloure-la dins de les inversions reals d’aquest any i treure-la a licitació per executar-la. L’obra comportarà ocupar temporalment finques privades, però un cop feta l’obra, es restaurarà, mantenint les `parcel·les privades la seva superfície inicial, a excepció d’una petita ocupació en una d’elles.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Verificació (no es una màquina) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada