El ple de març va ser tens pels oms de Rius i Calvet i pel vial 1 d’Octubre

El ple de març va ser tens pels oms de Rius i Calvet i pel vial 1 d’Octubre

El ple ordinari del mes de març, celebrat dijous al vespre, va tornar a ser una bona mostra del clima de confrontació entre l’equip de govern (TSF, ERC i PSC) amb els grups opositors  del PDeCAT i MES.

La descatalogació del rengle d’oms de Rius i Calvet va ser un dels punts polèmics. Els arbres, fins ara protegits, es talaran perquè les arrels han comportat problemes per a la seguretat de l’obra. Guíxols des del Carrer (GdC) ha emprès una recollida de signatures a Change.Org i l’oposició s’hi ha adherit. En el ple, MES va defensar que hauria de ser Costes qui pagués les obres, i Jordi Lloveras (GdC) i el PDeCAT van defensar la conservació dels arbres. Des del govern, Josep Saballs va aixecar les ires de GdC, MES i PDeCAT preguntant si a l’oposició li importava més salvar arbres o persones –pel risc dictaminat que el mur de contenció pugui caure–. El govern es va quedar sol defensant la tala, una decisió “que no agrada prendre” i menys quan les responsabilitats poden recaure en l’Ajuntament en cas d’accident.

L’altre focus de polèmica va ser la moció presentada pel PDeCAT de donar el nom d’1 d’Octubre del 2017 a una de les rondes o al parc de les Dunes de la ciutat. Al final només MES s’hi va adherir. La CUP, amb el flamant regidor Aniol Negre, i GdC es van abstenir; els primers perquè “el millor homenatge és aplicar el resultat de la votació”, mentre que els Comuns van reivindicar que la nova denominació ha de passar per la nova comissió del nomenclàtor. Els tres partits de govern (PSC, ERC i TSF) van votar-hi en contra per diverses raons i el debat va pujar de to, fins al punt que l’alcalde Motas va esclatar contra el PDeCAT, acusant-los de voler “figurar”, unes formes que van fer marxar alguns espectadors.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.