Tombada la proposta perquè Sant Feliu es presenti a Capital de la Cultura Catalana el 2021

Tombada la proposta perquè Sant Feliu es presenti a Capital de la Cultura Catalana el 2021

En el Ple del passat mes de gener, el grup municipal del PDECAT va portar al ple una proposta per presentar la candidatura de Sant Feliu de Guíxols com a Capital de la Cultura Catalana l’any 2021. La proposta no va prosperar ja que calia l’aprovació per unanimitat de tots els grups que formen part del consistori. Tota l’oposició hi va votar a favor, però els grups que formen part de l’equip de govern (TSF+ERC+PSC) hi van votar en contra.

El títol de Capital de la Cultura Catalana s’atorga des de 2004 i s’adreça a tot el domini lingüístic i cultural català amb els objectius de contribuir a ampliar la difusió, l’ús i el prestigi social de la llengua i cultura catalanes, incrementar la cohesió cultural dels territoris de llengua i cultura catalanes i, finalment, promocionar i projectar el municipi designat com a Capital de la Cultura Catalana, tant a l’interior com a l’exterior.

Diferents ciutats de Catalunya han tingut el privilegi de ser designades capitals de la cultura catalana: Banyoles, Tarragona, Ripoll, Badalona, Barcelona i Figueres, entre d’altres. Això els ha ajudat a tenir una millor visualització a nivell no només de la demarcació o nacional, sinó també a nivell internacional.

Tot i així, el PDCAT va manifestar que quan s’obrís el termini per presentar una nova candidatura, tornarien a portar al ple la proposta i que arribat el moment intentarien reunir-se amb la resta de grups a fi d’aconseguir un consens, donat que “Sant Feliu de Guíxols té potencial per a assumir el repte de ser Capital de la Cultura Catalana” i que “és un errada que no s’aprofiti una iniciativa com aquesta només pel fet que l’hagi presentat el nostre grup”.

Des de les files del partit majoritari a l’oposició asseguren que “fins i tot ens varem haver de sentir per part del regidor Jordi Vilà que hi havia males intencions en la proposta”, mentre es pregunten “quina mala intenció hi pot haver en presentar una moció que promocioni la dinamització de la ciutat”.
El PDCAT creu que “a l’ equip de govern no els agrada que el nostre grup presenti iniciatives positives, doncs ells no en varen saber presentar quan estaven a l’oposició”. Malgrat això, el partit continuarà presentant propostes per a millorar la ciutat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.