MOTAS S’INDIGNA PER L’ANUNCI DE LA FISCALIA

MOTAS S’INDIGNA PER L’ANUNCI DE LA FISCALIA

El fiscal general de l’Estat, José Manuel Maza, va enviar una instrucció als caps dels fiscals de Catalunya perquè citin a tots els alcaldes que varen signar un decret per cedir els locals per a la celebració del referèndum de l’1-O. Els 712 batlles que varen acceptar la cessió representen el 75% dels alcaldes catalans.

El passat dijous, en el programa Línia amb l’alcalde de la nostra emissora, comentàvem aquesta iniciativa del fiscal general a Carles Motas, que es mostrava indignat per la decisió de José Manuel Maza: “Des d’ahir, que em vaig assabentar que imputaven a tots els alcaldes i que podíem anar a la presó, encara no m’he recuperat del xoc pel fet que algú pugui fer aquest plantejament per facilitar que la gent voti, sí o no, considero que la situació és ridícula i surrealista”.

Comentava que no prenia part per cap de les dues opcions i que en el seu govern hi ha diversitat de plantejaments, com és l’opció del si d’ERC, del no del PSC i la llibertat de vot de sempre de TxSF “ja que som un partit molt transversal. Tothom respecta l’opinió de l’altre i jo, com a alcalde, considero que la meva obligació institucional és la de facilitar que tothom pugui expressar la seva opinió. No sé l’estat d’ànim dels altres alcaldes però jo estic passant de la sorpresa a  l’emprenyament quan escolto les declaracions d’alguns polítics, d’una banda i de l’altra i si a mi el fiscal general, reconegut ultra, em fa triar entre obeir-lo a ell o bé posar les urnes per tal que la gent del meu municipi s’expressi, tinc molt clar que no em puc posar al costat d’ algú que demostra una desviació política tan flagrant. Per això m’enviarà a la presó? Amb en Bárcenas? Si és així, em demano Soto del Real, que tingui piscina, televisió, on hi romanen aquells sí que han robat. I, a mi em tancaran per posar les urnes mentre els corruptes estan al carrer? Aquesta és la democràcia i el sistema jurídic que tenim?

Motas deia que aquell mateix matí havia rebut una trucada de TV3 on li preguntaven si havia decidit esperar que el vinguessin a buscar o si es presentaria a la citació: “No ho he decidit, però imagineu-vos la situació: la setmana entrant tinc una junta de seguretat per valorar com ha anat l’estiu on hi assisteixen Policia Local, Mossos d’Esquadra, Policia Nacional, Guàrdia Civil,  i els diversos serveis d’emergències, ens reunim periòdicament amb els caps, fem reunions, compartim dinars i, aquestes són les persones que em vindran a emmanillar per deixar posar unes urnes?

Motas defensava els alcaldes, considerant que havia tingut l’ocasió de parlar amb la majoria d’alcaldes de l’entorn i que podia assegurar que hi ha més sentit comú en els governs de les administracions locals que en els que hi estan per sobre”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.