Santa Cristina tindrà 25 horts urbans a l’entrada de la urbanització del Golf

Santa Cristina tindrà 25 horts urbans a l’entrada de la urbanització del Golf

Ja s’ha explanat el terreny, a tocar de l’autovia, i ara hi falten el pou i els tancaments

El govern de coalició de Santa Cristina d’Aro –ERC, Guanyarem i Independents (CP)– ha engegat el projecte d’obres per dotar el municipi de 25 parcel·les públiques d’horta. L’alcalde, Xavier Sala, avança que en els darrers dies ja s’ha desbrossat i explanat, amb l’aportació de terra avinent per al conreu, un terreny municipal d’uns 4.000 metres quadrats a l’entrada de la urbanització del Golf, a tocar de l’autovia C-65.

La inversió prevista voltarà els 25.000 euros i inclou, a més, l’obertura d’un pou de captació d’aigua de reg, a l’aqüífer del Ridaura; la canalització fins a cada parcel·la, el tancament perimetral del recinte i la subdivisió interior. Cada parcel·la farà aproximadament 50 metres quadrats, i ara tant Sala com la regidora de Participació, Sònia Pujol, expliquen que estan preparant el model d’adjudicació i gestió dels diferents espais, una tasca en què tenen present el resultat de les diverses experiències que ja funcionen en altres poblacions.

D’entrada, l’alcalde creu que hi haurà un procés obert entre les sol·licituds veïnals, però també es preveu la possibilitat que l’àrea de Serveis Socials centralitzi el repartiment i es tinguin en compte criteris de renda familiar. Tampoc no es descarta implicar-hi alguna entitat social.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.