El ple torna a votar a Sant Feliu els canvis entorn del monestir

El ple torna a votar a Sant Feliu els canvis entorn del monestir

El ple de Sant Feliu de Guíxols es va haver de reunir ahir al matí, en sessió extraordinària, per repetir la votació dels canvis en el sector de millora urbana dels entorns del monestir, aprovada en la sessió ordinària de finals de novembre per obrir la implantació del Museu Thyssen a l’edifici i la plaça de l’Abadia, però només amb majoria simple. Els grups del govern (TSF-ERC-PSC) tenien les baixes de l’alcalde, Carles Motas, convalescent, i del regidor republicà Josep Ramon Llobet. Posteriorment, es van adonar que el punt requeria majoria absoluta.

Per estalviar temps i esmenar l’error amb rapidesa, es va optar per convocar un nou ple, ahir al matí, i repetir la votació. Els grups de l’oposició, tot i no estar-hi a favor, no hi van posar grans objeccions –al grup de CiU només hi van ser presents dos dels sis edils, el regidor de Guíxols des del Carrer va excusar l’absència i la portaveu de la CUP ni tan sols va intervenir–, llevat de la bel·licositat del regidor de MES, Pere Albó, el més crític.

El primer tinent d’alcalde, Josep Melcior Muñoz –que tornava a exercir d’alcalde accidental–, no va obviar l’autocrítica: “La responsabilitat política correspon a qui els parla, i ho lamento.” Muñoz va avançar que a partir d’ara, abans de cada ple, demanarà un informe per saber quin suport cal en cada punt perquè prosperi de manera efectiva.

Però malgrat això, i el fet que la sessió no implica costos addicionals en matèria d’indemnitzacions salarials als edils, Albó va aprofitar la intervenció per denunciar la falta de consens en el projecte del Thyssen al monestir i la “desgana” que va atribuir als grups de l’executiu a l’hora d’afrontar els plens. Va posar com a exemples el fet que se suspenen a la mitjanit sense que el públic, si vol preguntar, pugui parlar ni “flexibilitat”, i que si un portaveu vol intervenir en el segon torn de rèpliques no ho pot fer si no ho havia fet en el primer. Davant això, el portaveu de l’executiu, Jordi Vilà, va defensar que Albó és “el regidor que enraona més al ple”. I van recordar-li que el reglament hi és, igual que per regular si un punt s’aprova o no amb majoria simple, per ordenar les intervencions dels edils.Al marge del debat, l’aprovació provisional de la nova ordenació del sector ahir sí que va prosperar amb els 11 vots –faltava el dotzè, de Motas– dels grups del govern, les tres abstencions dels edils presents de CiU i la regidora de la CUP, i el vot contrari d’Albó.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.