El debat pel sou d’Albó s’acabarà decidint al jutjat.

El debat pel sou d’Albó s’acabarà decidint al jutjat.

Segons informa El Punt Avui El ple extraordinari que el grup de Tots per Sant Feliu (TSF) havia forçat per reprovar l’alcalde i el vicealcalde, arran del cobrament del sou d’aquest últim càrrec abans que s’aprovi oficialment, es va girar com un bumerang en contra del grup de l’oposició i va acabar com el rosari de l’aurora, ja que TSF va anunciar que durà el cas als jutjats.

Els informes elaborats pel secretari i la interventora municipals van desestimar que els pagaments fossin il·lícits, ja que retribueixen la dedicació de Pere Albó com a primer tinent d’alcalde, en espera que el canvi del reglament municipal (ROM) sigui definitiva i pugui ocupar la vicealcaldia ganxona.

El secretari plantejava dues possibles solucions al fet que el pressupost consigni la retribució en concepte de vicealcalde: la modificació provisional del nom de la partida o el cobrament retroactiu. La interventora, però, ho va deixar en mans de l’alcalde, Joan Alfons Albó, que es va mostrar partidari de no fer-hi canvis. L’alcalde defensa el principi d’economia d’actes administratius i el fet que els salaris de vicealcalde i primer tinent d’alcalde, a igual dedicació, seran equivalents.

Allau de retrets

La resolució del cas va deixar el portaveu de TSF, Carles Motas, amb pocs arguments. Va emprar un to conciliador, incidint en l’errada administrativa del pressupost i en la voluntat que s’adoptés una de les dues solucions plantejades pel secretari. També va defensar que l’oposició té el deure de “fiscalitzar”, però els portaveus del PSC i CiU, Joan Vicente i Pilar Giró, respectivament, van passar a l’atac. Vicente va dir que els arguments jurídics s’havien “ensorrat com un castell de cartes”. I l’alcalde els va acusar d’ haver “mentit als ciutadans”, “pressuposat que funcionaris cometien irregularitats” i “difamat el govern”.

Les reprovacions es van rebutjar amb el vot contrari del govern (CiU-PSC), les abstencions d’ERC, el PP i ICV i l’únic vot favorable de TSF. També es van desestimar les al·legacions del grup a la figura del vicealcalde. I, després del ple, TSF va anunciar que durà els cobraments al jutjat tot sostenint que el càrrec no existeix i “el govern no vol admetre l’error”.

A banda, el ple va aprovar que el teatre municipal dugui el nom de Narcís Masferrer. ERC es va abstenir perquè hauria preferit un debat més participat, igual que ICV i TSF, que tot i així van donar-hi suport. Albó va prometre un protocol per posar noms a espais i edificis.Però la introducció d’un altre punt diferent en l’ordre del dia del ple que havia convocat TSF va desencadenar una segona polèmica afegida. L’alcalde va defensar que és legal però, segons el grup de l’oposició, no s’hi podia incloure cap punt més en què els convocants no estiguessin d’acord i, per tant, Motas també va anunciar que impugnarà la convocatòria de la sessió perquè es repeteixi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.