Moció de CiU per a pacificar el trànsit a l’entorn de les escoles

Moció de CiU per a pacificar el trànsit a l’entorn de les escoles

 

ciusfg

El passat ple del mes de maig, CiU va presentar una proposta de pacificació del trànsit a l’entorn de les escoles. La proposta neix d’un estudi encarregat a finals del 2014 a una empresa especialitzada en aquestes accions, a través de la subvenció del Pla de Barris, que va ser consensuat amb veïns i AMPA i que d’acord amb ells, s’havia de materialitzar l’estiu de 2015.
Com que l’actual govern no ha posat en marxa els canvis proposats, CIU ho ha presentat ara com a moció, amb vot contrari del govern,  malgrat dir que realitzaria alguns del canvis proposats.

CiU aclareix els objectius de la proposta de pacificació, basats en  la millora dels accessos i la seguretat vial a l’entorn de les escoles Sant Josep, Cor de Maria, Gaziel i Escola de Música amb la priorització de la circulació invertida al carrer Hospital restringint el pas de vehicles però donant resposta a la necessitat d’accessibilitat amb vehicle als Jutjats, la farmàcia i les escoles i obrint una zona de càrrega i descàrrega per als establiments comercials a l’entorn de la Placeta Sant Joan.
Segons CiU, les propostes presentades donen resposta a totes aquestes necessitats, oferint solucions imaginatives, fàcilment aplicables sense excessiva despesa i totalment reversibles ja que no es preveu fer cap actuació urbanística. 2A més, preveu l’ ampliació de la zona d’aparcament a la carretera Girona amb la creació de 35 noves places en ple centre ciutat.

Per tal de millorar aquests accessos, caldria prendre un seguit de mesures, consistents en la redefinició de l’àmbit entre la placeta de Sant Joan i el carrer Mercè amb un canvi de sentit a la carretera Girona entre la placeta i el carrer Jofre que seria només de sentit ascendent, creant noves places d’aparcament. També caldria invertir el sentit dels carrers Capmany i Mall per accedir als nous aparcaments, així com el carrer Hospital entre el carrer Capmany i l’Avinguda Juli Garreta per dissuadir el trànsit de pas per aquest vial. Una altra mesura seria la reducció de la velocitat als carrers Nou del Garrofer, Algavira, Sant Domènec i Creu, trencant repetidament la prioritat de circulació a les diferents interseccions per obligar als vehicles a aturar-se abans de creuar  i una nova tanca per tallar el trànsit al carrer de la Creu en horari d’entrada i sortida d’estudiants.
Amb aquests canvis, CiU creu que s’estableix una ruta principal d’accés a l’escola Sant Josep a través del carrer Mercè, obrint una nova zona d’aparcament a la carretera de Girona i suprimint la possibilitat d’aparcament a la Placeta Sant Joan, ampliant l’espai de vianants fins la cruïlla amb el carrer Ferran Romaguera.
El projecte de CiU preveu l’accés a la farmàcia i als comerços de la Placeta Sant Joan per a vehicles comercials es faria entrant pel carrer Mercè, girant a la dreta pel carrer Capmany i a l’esquerra pel carrer Hospital, i l’accés al Jutjat i l’Escola de Música es faria a través del carrer Capmany amb sortida pel carrer Hospital cap a l’Avinguda Juli Garreta, aconseguint que el trànsit rodat pel carrer Hospital i Placeta Sant Joan quedés molt limitat i els vehicles passessin a ser “convidats” i els vianants “anfitrions”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.