La platja de Sant Feliu rebrà finalment més sorra de sa Riera de Begur

La platja de Sant Feliu rebrà finalment més sorra de sa Riera de Begur

 

Platja de Sant Feliu de Guíxols. Inici de l'operació de transvasament de sorra entre sa Riera i la platja guixolenca

El govern de Sant Feliu de Guíxols (TSF-ERC-PSC) recorrerà finalment a l’aportació de sorra excedentària de la platja begurenca de sa Riera com a solució d’urgència per posar a punt la zona de bany de la badia guixolenca aquesta temporada.

El regidor de Platges, Salvador Calabuig, apostava per un dragatge que permetés recuperar la sorra arrossegada per l’onatge mar endins, però després que Costes de l’Estat va descartar fer l’actuació aquest any per falta de pressupost, el consistori s’ha trobat amb un termini massa ajustat per tramitar el permís, encarregar l’obra i completar-la abans de finals de juny, ja en ple estiu.

Per al dragatge, la normativa ambiental exigia sotmetre el projecte a informació pública durant un mínim de vint dies. Calabuig va informar dijous, al ple, que la portada de sorra es completarà abans de mitjan juny, i que serà només d’entre 650 i 700 metres cúbics, una tercera part de l’aportació feta el 2013. El regidor estima en uns 50 viatges de camió el cost dels treballs.

Calabuig admet que “no és la solució” que havia escollit l’executiu ganxó. De fet, van tombar una proposta de CiU, fa dos mesos al ple, que apostava per repetir la portada de sorra de Begur, d’uns 2.000 metres cúbics fa tres anys. I insisteix que Costes no hauria autoritzat repetir un trasllat de tanta magnitud.

L’aportació prevista, servirà tot just per estendre una capa de sorra nova damunt de les zones on l’àrid està més degradat. Passat l’estiu, el govern guixolenc vol reactivar els tràmits del dragatge ajornat, amb l’objectiu que el faci l’empresa pública estatal Tragsa abans de l’estiu del 2017.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.