El secretari de Sant Feliu avala la figura i el sou del vicealcalde.

El secretari de Sant Feliu avala la figura i el sou del vicealcalde.

Segons informa El Punt Avui el secretari de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, Carles Ros, ha avalat els pagaments de dues nòmines al vicealcalde in pectore, Pere Albó, perquè tot i que es van consignar segons aquest càrrec –que encara no és vigent fins que el canvi del ROM sigui definitiu–, la llei de bases del règim local diu que la retribució dels regidors electes es percep “pel temps de dedicació efectiva” a les responsabilitats.

El secretari contempla que Albó fa un 90% de jornada i té, ara mateix, rang de tinent d’alcalde, de manera que, tot i que desestima que les nòmines siguin il·lícites –com havia posat sobre la taula el grup de Tots per Sant Feliu (TSF)–, recomana corregir l’apartat del pressupost que vincula el salari al càrrec, o bé ratificar els pagaments un cop sigui nomenat vicealcalde amb efecte retroactiu des de l’1 de juliol del 2011.
El desenllaç polític d’aquesta controvèrsia tindrà lloc aquest migdia (13 h) en un ple extraordinari forçat pels sis edils de TSF. Tot i que d’entrada plantejaven reprovacions, les dues solucions proposades en l’informe municipal satisfan el portaveu del grup, Carles Motas, que ahir augurava que no seran “bel·ligerants”. Pel que fa a les al·legacions presentades a la modificació del ROM per incloure-hi la figura del vicealcalde, el secretari analitza els exemples dels reglaments de Madrid o Figueres, que també la van crear amb equivalència al càrrec de primer tinent d’alcalde.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.