Santa Cristina aprova un pressupost de 7.000.000€ per al 2016

Santa Cristina aprova un pressupost de 7.000.000€ per al 2016

 

eskerra

L’equip de govern de Santa Cristina d’Aro (ERC, Guanyem i Independents per Santa Cristina) ha aprovat inicialment el pressupost ordinari -sense les inversions- de l’Ajuntament per aquest 2016, que puja 7.086.000 euros. Els comptes municipals han comptat amb el suport de CiU i de Junts per Santa Cristina, mentre que Emprenadors i PP hi van votar en contra. Precisament, la crítica d’Emprenadors -«la base del pressupost és la mateixa que la de l’anterior govern»- és el que va motivar el vot favorable de CiU -«és un pressupost calcat al del 2015», va afirmar Josep Llensa-. Jordi Oriol, de Junts, va manifestar que el pressupost «encaixa» amb el seu grup.
L’alcalde, Xavier Sala (ERC), va explicar que el pressupost per aquest 2016 vol ser «curós i controlar tot l’aspecte econòmic, no volem fer volar coloms». Sala va comentar que el pressupost s’incrementa en uns 138.000 euros respecte al del 2015, bàsicament per temes laborals: l’increment d’un 1% del sou dels treballadors, la incorporació d’un sergent a la Policia Local, més hores d’atenció a l’oficina de turisme i al Punt d’Igualtat, així com la contractació d’una treballadora social durant dos dies a la setmana.
Les inversions es determinaran properament, un cop s’hagi fet la liquidació del pressupost de l’any passat i que, en principi, donarà un superàvit d’1,2 milions d’euros (Sala ha avançat algunes de les actuacions que voldria tirar endavant, com ara l’asfaltatge a les entrades de les urbanitzacions, una pista d’skate al sector Teulera, la redacció del POUM i els horts urbans).
El regidor d’EMP, Julio Rico, va retreure a l’equip de govern que no redueixi la despesa i que no s’havien tingut en compte les esmenes que havia presentat a la proposta del pressupost.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.